Fortsätt till huvudinnehåll

ÅRSKRÖNIKAN 2015 (del 1 av 3)

Wow! Jag insåg just att det här blir femte gången som jag summerar mitt träningsår här på bloggen. Jag började träna regelbundet igen 2011 efter att ha haft ett uppehåll under några år och har sedan dess också avslutat varje år med min egen årskrönika. Det är häftigt att se min egen utveckling under de här åren nu när jag går tillbaka och läser. Från att som då har varit helt fokuserad på min prestation inom löpningen till där jag är idag när prio i stället ligger på min hälsa - såväl den fysiska som den psykiska. Det får mig att undra var jag är om ytterligare fem år. Du hittar mina tidigare årskrönikor här!

Och ja, jag är mycket väl medveten om att jag är lite sen med krönikan den här gången men så kan det bli ibland. Här kommer i varje fall första delen av tre, mitt 2015 från januari till april.

JANUARI
Mitt 2015 började precis som vanligt med att jag reflekterade lite över året som hade varit - kanske mitt bästa någonsin om en ska tro på vad jag själv skrev då! Jag tog tag i veckoplanering av min träning igen och jag åkte en hel del längdskidor. En grej som jag satte upp på min lista för året var att jag skulle lyssna mer på poddar, något jag nu kan konstatera att jag verkligen anammade. Träningsmässigt känns det som om jag var på ungefär samma plats som nu... Vänsterfoten trasslade och jag var precis i uppstartsfasen. På jobbet bytte jag arbetsuppgifter och klev upp för att jobba koncernövergripande med kommunikation. Det kom att bli ett par omvälvande månader där det gick mycket kraft till att lära känna allt nytt.


"Just nu är det mest fokus på den Sara som inte har träningskläder på sig. Som springer till kaffeautomaten i stället för i skogen. Som lär känna nya människor i verksamheten i stället för att hänga i gymmet. Jäkligt gött det också om jag får säga det själv" (Sara Borg, januari-15)

FEBRUARI
Jag köpte en försenad julklapp till mig själv, en löparklocka från Suunto som jag gått och sneglat på länge och som jag faktiskt hade satt upp på min önskelista redan för året innan. Februari var också månaden då jag, långt efter alla andra provade chiapudding, och blev fast! Jag älskar min chiapudding som är gjord på grädde (blandat med vatten) och därför mycket näringsrik, till skillnad från de blaskiga och mest bykfylliga varianter en kan köpa på stan som är gjorda på mandelmjölk eller något annat "tunt". Efter att ha känt min kille i nästan exakt tio år blev vi sambo på riktigt, då vi för första gången blev skrivna på samma adress i folkbokföringen, och jag, systeryster och L fyllde år. Månaden avslutades med att pappa och jag åkte till Falun och tittade på skid-VM.


På promenad med kiddosarna en strålande vacker dag hos mor och far i Brånan

MARS
L fick en trainer i present då han fyllde år så denna sattes upp i TV-rummet i början på mars. Jag inledde cykelsäsongen med ett pass på Vasaloppssöndagen men ledsnade efter trettio minuter och sedan blev det inte så många fler pass på den för min del. Min dumma vänsterfot hade börjat skärpa till sig så jag kunde för första gången under året vara med måndagsklubben och springa intervaller, wihoooo så glad jag var. Efter diskussion med chefen fick jag ett infall och anmälde oss till cykelvasan, vilket kom att bli mitt stora mål för året. Att slå chefen alltså. (Vilket gick vägen sen!) Jag drömde på min "vårlista" om att grilla korv och baconlindad halloumi, cykla MTB utomhus, vara i Brånan och en del annat, och det mesta kunde jag bocka av innan det blev sommar.


Tittar jag på bilder i bloggen så verkar det ha varit strålande sol och blå himmel mest hela månaden, men så var det inte egentligen väl?

APRIL
Vårkänslor på riktigt! Efter lite strul med att få tag på en ny MTB fick jag låna en av Helena och utomhuspremiären blev på påsken, precis som året innan. Lite kallare men lite fler mil ändå än 2014. Åsså kom den då, min finfina Specialized Fate, och jag kunde börja cykla utomhus när jag ville. Jag hade lite drygt en månad på mig för att förbereda mig för årets första lopp som skulle gå av stapeln i början på maj-


Min nya, fina MTB som tog mig många mil under 2015 och som jag fortfarande har kvar för härlig cykling 2016

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…