Fortsätt till huvudinnehåll

AVSTÄMNING AV FÖRRA ÅRETS ÖNSKEDRÖMMAR

Inför varje nytt år skriver jag en önskelista. Jag sätter upp materiella saker jag skulle vilja ha men främst känslor eller händelser som jag vill uppleva eller uppnå. Sedan lägger jag undan listan och tittar på den först när året går mot sitt slut. När jag nu bockat av förra årets önskningar inser jag att jag borde ha en avstämning under året också för trots att jag kan sätta check på en hel del så är det också flera saker jag glömt bort att jag önskat mig och som jag ganska enkelt hade kunnat fixa om jag kommit ihåg. Det är fortfarande saker som är viktiga för mig så jag får helt enkelt flytta in dem på listan för 2016 i stället.

En sak som var på årets lista men som jag glömt att jag skrivit där var att få hem lillasyster Emma till Östersund. Något som på sätt och vis fixade sig under hösten så jag satte check på den. Nu är hon förvisso i Kapstaden ett par månader till men hemmabasen är just nu Östersund. Säkert kommer hon att flytta på sig i framtiden men det gör inget. Glad kan en aldrig vara i onödan!

Nu har jag skrivit en ny önskelista. Mer om vad som står på den kommer i ett eget inlägg framöver. Jag har bestämt mig för att byta skrivbok trots att den nuvarande inte är slut. Ja, jag skriver listan för hand sådär old school. När jag tittar i den gamla boken så finns så mycket sorgligt nedtecknat framförallt fram till 2009, som jag förvisso har behövt få ur mig och som varit viktigt att skriva om, men nu vill jag "vända blad" som kungen sa. Det förflutna ligger bakom oss. Det ger oss viktiga lärdomar men det behöver inte styra framtiden om vi inte låter det göra så. Nu ska jag ta ett viktigt steg för att fortsätta att göra upp med en tidigare version av mig själv. Låt 2016 bli ett riktigt bra år!

Emma och Nilas i soffan hos mor och far på julafton

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…