Fortsätt till huvudinnehåll

FÖRSTA RIKTIGA INTERVALLPASSET

Kylan har tagit Östersund i sitt grepp så gårdagens tänkta utomhusgågg byttes ut mot ett besök i gymmet. Stort älsk förresten på att det fortfarande är julfeeling på jobbet och få i huset på plats. Jag jobbade i träningskläder för att snabbt och smidigt kunna åka och träna direkt efteråt. Vis av känslan från kvällen innan tänkte jag då jag ju inte tog mig ut på kvällen.

Jag blev kvar rätt sent på jobbet så för att vara lite effektiv bestämde jag mig för att byta ut gåggen mot  lite tempo på löpbandet. Jag har varit rätt stum i vänstervaden sedan min "joggingfyra" häromdagen men har tagit hand om den med stretch och massage så den kändes riktigt bra. Jag vågade mig därför på att testa 30 sekunders-intervaller i medelhögt tempo med ståvila. Upplägget blev såhär:

Uppvärmning
10 minuter promenad + 5 minuter tassa (7:30min/km)

Intervaller
10 x 30 sekunder löpning (4:30min/km) + 30 sekunder ståvila

Nedvarvning
5 minuter tassa (7:30min/km) + 5 min promenad

Totaltid på bandet 35 minuter således och efteråt la jag ca 5 minuter på stretch av vader och framsida lår innan jag brassade hem för att bli serverad våfflor med hallonsylt och blåbär. Smaskens! Hur gick det med hälsenan då? Tackar som frågar, det kändes ganska bra. Jag kände av den på intervall 5-7, inte ont men att den liksom säger här är jag, men sedan gick det över. Hade dt gjort ont så hade jag avbrutit direkt. Det har jag fått göra vissa gåggpass ute innan jul. En lätt stelhet finns kvar idag som jag ska ta hand om bara innan jag belastar den igen. Jag tycker på det stora hela att det fortsatt går fint åt rätt håll nu. Det var ett tag sedan jag fick något bakslag, men ropar förstås inte hej ännu. Jag ser dock fram emot en löpande vår!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…