Fortsätt till huvudinnehåll

HEMMATRÄNING IGEN

Om du följer mig på instagram (@saraeborg heter jag där) vet du redan att jag förlorade mot kylan igår. Eller ja, i ärlighetens namn var det mycket det att jag saknade en plan också. Jag hade inte tänkt ut vad jag skulle träna så när jag kom hem från jobbet och hade lämnat över bilen till sambon så var jag inte överdrivet sugen att knata till gymmet. Jag tog den enkla utvägen och körde ett kort pass hemma. Men som jag brukar säga, allt är bättre än inget!

Någon månad före jul köpte jag en motionscykel begagnad tillsammans med en annan grej till ett väldigt förmånligt pris. Dessa skulle egentligen bli en julklapp till familjen och vara grunden till ett källargym i huset hemma i Brånan. Nu fick inte grejorna plats i bilen när vi åkte dit över jul så vi har cykeln inne hemma och den andra grejen i garaget i väntan på bättre tider eller större bil. Lite beroende på hur en ser det. Vi har ju en trainer också men har inte kommit oss för att sätta upp nån hoj i den i år så den här är prefekt för innetramp. Det är mest sambon som kör, han är uppe nästan varje morgon och trampar ur benen en halvtimme innan han åker till jobbet, men ett och annat pass har jag cyklat också.

Som oftast när jag tränar hemma håller jag det kort och effektivt. Det blev tio minuter på cykeln för att bli riktigt varm i kroppen och för att få upp pulsen lite, sedan blandade jag olika övningar på boll och matta, med hantlar och med kroppsvikt. Jag kollade inte klockan supernoga men uppskattar att jag höll igång minst en halvtimme i varje fall. Jag blev svettig och trött i bålen, så någon nytta gjorde det med all säkerhet. Jag har faktiskt lite lätt träningsvärk på gång om jag spänner till i magen känner jag nu, bra där.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…