Fortsätt till huvudinnehåll

NEDKORTAD PODDWALK

Kylan håller kvar sitt grepp och idag är det kanske vinterns hittills kallaste dag. Jag har inte tränat men däremot kom jag på att jag skulle ut och fånga dagsljuset en sväng innan dagens etapper i Tour de ski skulle avverkas, som jag såklart gärna ville se från soffan. Jag fick idén lite väl sent inpå så det fick bli en lite kortare poddwalk än vanligt och jag klev in lagom till damloppet började.

I lurarna idag hade jag Träningspodden där Lovisa Sandström hade sällskap av Clara Fröberg som vickade för Jessica Almenäs. Det var inspirerande som vanligt. Jag tycker att Clara är bra på podd och intressant att lyssna på. Jag måste förresten säga att jag är riktigt imponerad av min tunna dunis från peak performance. Den kostade en slant även om jag köpte den på rea för några år sedan men den har varit välanvänd och väl värd sitt pris. Under hade jag bara ett lager förutom underkläder och jag kände mig helt rätt tempererad på överkroppen trots att silvret ligger nånstans mellan 20 och 25 minusgrader. Kallare var det över rumpa och lår. Jag tog ett par något tjockare skalbyxor från Lundhags och på fötterna så luftade jag vinterstövlarna (sorell) för första gången i vinter. Tyvärr fick jag lite skavsår så jag kunde inte riktigt kliva på som jag ville. Annars vete sjutton om jag inte gått längre ändå och skippat inledningen av TV-tittandet. Jag tyckte att det var oväntat skönt ändå att röra på min annars rätt ömma kropp. Jag känner av den där hemmaträningen ännu mera idag och baksida lår känns riktigt såriga. Nu har mörkret lagt sig men om du inte varit ute än idag så gå ut nu. Kallt javisst men se till att du håller ansikte, händer och fötter varma så är det inga problem. En buff runt ansiktet eller luva som jag har gör oväntat stor skillnad för både hud och andning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…