Fortsätt till huvudinnehåll

En fredagslista!

Hasse bloggade en lista igår som jag tänkte att jag knycker och gör om lite så att det blir en bra fredagslista. För idag är det ju fredag och inte vilken fredag som helst. Fortsätt läsa så får du veta vad som händer i morgon!

Hur mår du?
Jo, tackar som frågar. Min påskförkylning från helvetet börjar sakta men säkert klinga av. Jag hostar och snorar fortfarande men någon feber har jag inte känt av på hela veckan och kroppen känns frisk och stark i övrigt.

Vad är det bästa med fredagar?
Ohh, fredagar. Jag älskar fredagar. Och lördagar. Och måndagar. Attans. Men tillbaka till fredag alltså. Jo, det jag gillar med fredagar är att många är på lite bättre humör och då blir allt så mycket roligare. Sedan vill folk gärna sluta lite tidigare vilket öppnar en extra kreativ lucka för mig mellan ungefär klockan 16 och 18 då vårt kontor ofta är helt tyst och tomt. Jag jobbar otroligt bra när det inte finns några störande moment som kostar energi.

Vad ska du göra imorgon?
I morgon ska jag flytta! Vi tar pick och pack och drar till vårt nya hus i Södergård utanför Brunflo, så nära stan men ändå på landet.

Tre grejor du gillar att se på TV
Mästarnas Mästare, Vinterstudion och VM/OS  helst friidrott eller längdskidor

Nämn något som gjorde dig glad igår
Vi fick tillträde till vårt nya hus. Vi skrev på papper och betalade handpenning för flera månader sedan men igår var dagen då affären gjordes klar och vi fick nycklarna i handen. En mycket märklig men bra känsla. Vi var där två gången och smög runt lite. Jag konstant med ett leende på läpparna.

Bild från igår när jag smög runt i vårt "nya" hus från 1898 och passade på att ta en bild vid den otroligt fina kakelugnen som står i rummet som vätter ut mot vår stora altan

Vad gjorde du för 15 min sedan?
Drack morgonkaffe och snöt mig. Inte riktigt samtidigt men typ nästan.

De fyra senaste adresser du bott på
Allégatan, Södra Gröngatan, Rådhusgatan (egentligen två adresser på den gatan men jag var bara inneboende hos Lars på den ena så den skippar vi) och Köpmangatan

Vad är det för väder hos dig nu?
Solen ser ut att tränga igenom nu och molen skingras. Jag skymtar en blå himmel och väderappen i mobilen säger att det är -2 grader i Östersund

Godaste glassmaken?
Jag gör helst egen glass. Det är busenkelt. Standardsmaksättning är hallon men någon gång läxade jag till det med choklad o olika former. Så gott.

Tre filmer du gärna ser om och om igen
Det här är en jättesvår fråga. Numera ser jag helst inte om filmer men när jag var liten kunde jag se samma film om och om igen på VHS:en. De som rullade många gånger då var bland andra Dirty Dancing, Bodyguard och The Crow.

Det senaste du asgarvade åt.
Jag har inte skrattat idag och än mindre asgarvat men jag kan bjuda på en grej från igår. Då skrattade jag åt mig själv. Jag hade precis kommit från jobbet och klockan var strax efter 19. Lars var inte hemma men bilen stod utanför så jag tänkte att han nog var i garaget. Så kommer ett sms från honom där han frågar vad jag gör. Jag skriver att jag just kommit hem och undrar var han är. Han skriver hemma. Då börjar jag smyga runt i "hela" lägenheten på 44 kvadrat och leta efter honom på de mest märkliga platser där en vuxen människa verkligen inte får plats. Tills jag inser att hemma betyder det nya hemma. Då var jag glad över att min smygjakt inte fångats på film... (eller???) och garvade högt och länge åt mig själv.

Tre länder du åkt på semester till
1. Norge (varje sommar under barndomen)
2. Tyskland
3. Spanien (Kanarieöarna Teneriffa, Fuerteventura och Gran Canaria).

Drömmer du mardrömmar?
Ja det händer. Men det är sällsynt att jag kommer ihåg drömmar när jag vaknar.

Har du vunnit en prispokal någon gång?
Nä, jag tror inte det. Jag har däremot fått massor av medaljer men sparar dem inte. När jag var barn var jag så stolt och hängde medaljer och diplom på väggen i mitt rum, men sedan blev det lite av en familjetradition att vara med i många olika motionslopp och då blev det också alldeles för många medaljer.

Vad var det senaste du handlade?
Sopsäckar, en märkpenna och flyttkartonger. Har jag sagt att vi ska flytta? ;-)

Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Mitt bästa? Det beror nog lite på från vilken period i skolan som menas men ämnen jag gillat och varit bra på är psykologi, språk, matte och religion. Jag var ingen superstjärna i skolan och hade inget ämne jag var extra bra i utan jag höll nog en hyfsat hög och jämn nivå i det mesta. Utom idrott. Den deltog jag helst inte alls i till skillnad mot vad många kanske tror.

Tre saker du ser fram emot
1. Flytta i morgon även om det också är lite nervöst på sitt sätt.
2. Bli frisk på riktigt så att jag kan ge mig ut och cykla! Det är ju barbark här och var nu
3. Sitta på min altan vid nya huset och dricka kaffe i solen

Kommentarer

Hasse sa…
Den där smygningen hade jag velat sett! :) Lycka till med nya huset!
SARA BORG sa…
Tack Hasse :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…