Fortsätt till huvudinnehåll

Allt är bättre än inget!

Ni som hänger här vet att jag i sann Paolo Roberto-anda förespråkar daglig rörelse. För hälsans skull behöver det inte finnas en träningsplan eller nödvändigtvis en progression, det allra allra viktigaste är att motionen blir av. 

När jag säger att allt är bättre än inget pratar jag med dig som precis som jag "bara" vill må bra. Att träna för prestation är en helt annan sak än att träna för hälsa. Jag pratar med dig som kanske skulle vilja börja träna men inte vet vad eller hur. Sluta tänka! Börja göra.

För att må bra så behöver vi röra på oss. Så är det bara. Våra kroppar är helt enkel konstruerade för det. När vi inte rör oss får vi problem av alla möjliga slag, ofta både fysiskt och psykiskt. Jag kan själv fastna i tankar kring vad jag träna trots att jag vet att det bästa är att bara göra och gärna göra olika. Det är kanske den största skillnaden mot att träna för prestation. Där ska vi gärna träna på just det vi vill bli bra på, medan träning för hälsa mera handlar om att göra allt möjligt. När vi rör på oss på olika sätt stärker vi hela rörelseapparaten.

I söndags fick jag in en stunds motion där syftet var precis det här, att stärka min hälsa. Lite av ditten och datten helt enkelt. Jag plockade ut några hantlar, en kettlebell och min ipad för att köra tabatatimer-appen. Men egentligen behövs inga särskilda redskap - bara kroppen! Jag valde fem övningar med målet att aktivera så många muskler som möjligt och när jag var klar avslutade jag med en kortare promenad på ungefär tjugo minuter. Det behöver inte vara svårare än så.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…