Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsfeelings

Hipp hipp hurra, det är fredag idag! En av veckans allra bästa dagar tillsammans med måndag och lördag. Eller ja, ni hör ju, jag gillar typ alla dagar. Men icke desto mindre anledning att njuta av just idag.

Det har varit en spännande vecka. Jag gick igång på en idé häromkvällen när jag cyklade hem från jobbet, då när det var sådär alldeles soligt och grönt och jag liksom hade lyckobubbel i magen för att det var så härligt. Den där idén har sedan farit runt i mig och jag har haft svårt att släppa den vilket har lett till ett konstant rus inuti. Det är rent ut sagt skithäftigt att vara i det för stunden men blir ganska tröttsamt efter ett tag. Jag bollade tankarna i går med en kollega vars kompetens jag har stort förtroende för och när hon sa "kör" så lättade det där som rusar runt lite. Nu kan jag i stället fokusera på att göra en konkret plan av det hela. Att liksom plocka ner varje liten detalj som just nu bara rusar runt, och steg för steg känna hur det lättar där inne samtidigt som planen blir alltmer detaljerad. Det är vad jag ska göra idag, bland annat. 

Idag har jag druckit mitt morgonkaffe här i soffan för att starta dagen i lugn och ro och stilla mitt inre rus för en stund. Kreativitet är fränt men också frustrerande när det tar över

Har jag förresten sagt att jag tokgillar mitt jobb? Jag utmanas och måste tänka nytt, vilket är så utvecklande på alla plan, samtidigt som jag kan bidra med erfarenheter från förr i det där jag känner mig trygg. Det är på alla sätt en utmärkt kombination. Jag är så glad att jag får uppleva det här.

Helgen står strax för dörren och även om vi knappast kan vänta oss lika härligt väder som för en vecka sedan så tänker jag mig att vara utomhus en hel del. Jag har fortfarande en del lövhögar som jag inte orkat köra till komposten ännu. Det är så mycket roligare att kratta löven än att köra bort dem. Det blir till att ta tag i det nu. Och sedan vill jag förstås cykla och springa, och inte minst kramas med nära och kära. Vide har fotbollscup i morgon också, årets första. Jag har på känn att den här helgen kommer att bli minst lika bra som vardagarna har varit den här veckan. Vad har du för helgplaner?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…