Fortsätt till huvudinnehåll

Sköna maj välkommen!

Åsså var det en ny månad då helt plötsligt. April sprang förbi så snabbt men för den sakens skull inte alls obemärkt. Jag tar med mig känslan av att känna mig stark i löpningen in i den nya månaden och njuter av post-halvmara-känslorna så länge jag kan. Just nu känns alla distanser under 15 kilometer rätt så kort. Jag vet att det kommer att gå över, förmodligen snart, men tills dess ska jag njuta. Tro mig.

I maj ska jag fortsätta beta av punkterna på min springlista. Faktum är att jag fuskgjorde en av grejorna igår. Det där med långpass på grusvägar och stig, fast jag tog bara en del av sträckan och jag gjorde det själv. En kanske kan säga att jag testade den lite. Jag sneglade förresten lite bakåt för att se vad jag gjorde i maj förra året. Det visade sig att jag precis hade kommit igång med löpning igen efter trassel med luftrören under våren. Lillasyster och jag sprang massor av intervallpass och konditionen blev allt bättre vecka efter vecka. Jag cyklade en del också, även smalhjuling faktiskt, och upptäckte nya vägar och stigar nära vårt hus. Vi var ju i princip nyinflyttade då. Nu ser jag fram emot att vädret ska visa sig från en bättre sida än i april, många härliga träningspass, att rabarbern ska skjuta i höjden så att jag kan baka årets första rabarberpaj och massor av annat. Sköna maj välkommen!

Jag tänker att maj ska få bli en riktig springmånad!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…