Fortsätt till huvudinnehåll

Throwback

Tänk att det redan har gått två veckor sedan midsommar! Två veckor sedan vi cyklade till min barndoms hemby Brånan för att vara med familjen i stugan och fira F:s födelsedag. Systeryster bjöd in till sillunch, härligt häng och middag. Väderleksprognosen var dyster men så sprack det trots allt upp och vi fick mer sol än regn och betydligt varmare än jag hade vågat hoppats på. Som vanligt åts det massor och mellan måltiderna aktiverade vi oss med trekamp där alla kunde vara med - små, stora och sådana med trasig hälsena! Den första grenen var pilkastning, och den behöver kanske ingen närmare förklaring?! Sedan skulle vi gå/springa/ta oss fram med en matsked i munnen med en potatis på. Vi skulle avverka en runda på tid, snabbast utan att tappa potatisen vann förstås. Jag önskar att jag hade filmat detta för alla tävlingsdeltagare hade sin egen, unika och mycket roliga teknik för att ta sig fram. Fredrik med "Otto" på foten tog verkligen priset i märkligast teknik men lyckades trots det komma tvåa i grenen. Kampen avslutades med att vi med förbundna ögon skulle ta oss fram till en markering på gräset, släppa ner ett klot när vi trodde att vi var på rätt ställe och den som lyckades släppa klotet närmast markeringen vann. Den sista grenen var jag grym på för ett par veckor sedan när vi gjorde den med jobbet, nu hade jag tydligen tappat stinget och kom överlägset sist, men det var kul åndå!

Födelsedagsbarnet Fredrik och "Otto" (stödstöveln för en trasig hälsena) sköter grillen
Lunch-time!
Pappa/moffa Ingvar och N sparkar boll i bästa fotbollsskorna...
Dukat för middag inne i stugan
Mera grill! L får assistera när det är dags för middag
Ingen midsommar utan jordgubbstårta med grädde! Just den här har en botten med vitchoklad i smeten

Kommentarer

Anonym sa…
❤️En härlig midsommarafton med massa gottigt o många härliga skratt❤️ /Mamma
SARA BORG sa…
Många skratt ja, särskilt åt Fredrik och Ottos framfart med potatisen. Det var bland det roligaste jag sett. Synd att vi inte fick med det på film ;-)
Anonym sa…
Ja eller hur, skrattade så det gjorde ont i magen :-):-):-) /mamma

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…