Snabbmat på mitt sätt
Lagom till lunch kommer ett tips på god mat som går snabbt att göra, nämligen ugnsgratinerad aubergine med tonfiskröra och avokado.
Ugnsgratinerad aubergine
Du behöver:
Aubergine
Riven ost (eller ostskivor)
Olivolja
Örtsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Ringla olivolja över. Strö på rikligt med ost och avsluta med örtsalt. In i övre delen av ugnen till osten smält och fått en lätt gyllene färg.
Tonfiskröra
Du behöver:
Tonfisk på burk
Majonäs
Örtsalt
Gör så här:
Blanda tonfisken med några matskedar majo till du får önskvärd konsistens. Krydda med lite örtsalt.
Servera med t.ex. sallad, avocado och kokt ägg. Tonfiskröran är dessutom väldigt god att ha på rostat bröd som på den högra tallriken på bilden.
Ugnsgratinerad aubergine
Du behöver:
Aubergine
Riven ost (eller ostskivor)
Olivolja
Örtsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Ringla olivolja över. Strö på rikligt med ost och avsluta med örtsalt. In i övre delen av ugnen till osten smält och fått en lätt gyllene färg.
Tonfiskröra
Du behöver:
Tonfisk på burk
Majonäs
Örtsalt
Gör så här:
Blanda tonfisken med några matskedar majo till du får önskvärd konsistens. Krydda med lite örtsalt.
Servera med t.ex. sallad, avocado och kokt ägg. Tonfiskröran är dessutom väldigt god att ha på rostat bröd som på den högra tallriken på bilden.
Kommentarer