Dagens bästa!

Ahhhhh, äntligen! Cykelpremiär! Tack hjärtat för att du hjälpte mig göra i ordning trekken för dagens runda.

Att cykla är något helt annat än att springa och därför toppen att göra dagen efter den typ av pass jag körde igår. Jag gillar att röra på mig dagligen, men det behöver inte nödvändigtvis handla om att träna hårt. Idag fick jag äntligen ut och cykla MTB för första gången i år. Jag har haft ett sug sista två veckorna men hojen har inte varit i ordning. Lars hjälpte mig med att pumpa däcken så nu tog jag mig i väg. Det blev tillslut dryga 18 kilometer på 1:02-nånting. Riktigt riktigt skönt trots en envis motvind. Jag var ordentligt klädd så vädret var aldrig några problem. Att det gick sakta gjorde mig ingenting heller. Jag var bara glad över att ha tagit mig ut och att det ändå kändes så lätt. Benen kändes oförskämt fräscha för cykling (löpning hade varit en helt annan sak idag... haha).


Jag har riktigt gamla cykelskor, kanske 10 år sen inköp, men de funkar fint. Det är SPD-pedaler på cykeln så skon sitter fast på trampan. Det gör stor skillnad eftersom man kan använda benstyrkan hela vägen runt, om ni förstår vad jag menar? Ni som minns min premiärtur med tramporna förra året kommer ihåg att jag vurpade då. Jag glömde bort att fötterna satt fast när jag skulle stanna och kliva av cykeln... oups. Så jävla orutinerat och som jag skrattade åt mig själv. I dag gick det bättre. Inga sådana fadäser som tur var.

Jag har ett stort sug efter att cykla landsvägsräser i år, och efter dagens lyckade tur är suget större. Nu återstår bara att hitta en hoj. Jag vill gärna köpa begagnat så känner du till en som kan vara lämplig för mig (jag är 163 cm) så säg gärna till. Min budget är väl ca 10 000 kr eller där omkring.

Kommentarer

Petra sa…
Haha, vurpan låter ju liknande min. Fast jag glömde att jag sprang på löpband och tappade min nyckel. Givetvis for jag ju iväg med bandet och landade bakom! Hejja oss!
SARA BORG sa…
Hahaha, det är inte lätt alla gånger...