Eat your greens

Nu igen? Ja faktiskt. Finns det något bättre tillfälle än på veckans första dag att påminna om något viktigt?! Nä, jag tror inte det. Jag var på en föreläsning med Kay Pollack före jul, och han sa "idag är den första dagen på början av resten av ditt liv". Känn på den meningen. Ta in den. Glöm det som varit och börja fyll på din kropp med grönt som gör gott redan idag.

Här kommer ett tips på en matig sallad som vi åt hemma nån kväll förra veckan. Jag har delat små brysselkål (färsk, finns i grönsaksdisken på affären) och stekt den på medelhög värme i smör. Man får prova sig fram så att den blir lagom mjuk. Jag gillar att behålla lite stuns, tuggmotstånd alltså, men den är riktigt hård från början, så den behöver en bra stund i pannan. Den ljumma kålen har jag sedan vänt ner i en kall sallad, här med spenat, paprika, ruccola och plommontomater.

Grönt som gör gott! Men en sak att vara lite observant på gäller om man har problem med sköldkörteln. Läs på lite extra gällande kål och dess inverkan. Jag har för mig att det finns grönsaker som kan vara mer lämpliga för just dig

Kommentarer