Recept på gluten- och laktosfritt vörtbröd

Fungerar även för "lågkolhydratare"/LCHF:are

Julen är slut för den här gången, men om du precis som jag, har lite vörtkryddor kvar så vill jag passa på att tipsa dig om det här ruskigt saftiga och goda brödet. Jag bakade två limpor till jul, som även åts av familjens mest kräsna medlemmar, med god aptit!

Vörtbröd med lingon som svärmor har plockat i de Jämtländska skogarna

Blanda i en bunke:
6 ägg
2-3 rågade matskedar kokosolja
Vörtkrydda (jag tog en halv påse Santa Maria)
2 dl lingon (frysta går bra)
4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 dl skalat sesamfrö
1 dl fiberhusk
1 msk bakpulver
1,5 tsk salt
4 dl kokosmjölk

Häll ner degen i en brödform. Grädda i ugnen på 200 grader i 45 minuter.

Kommentarer