Så angriper jag en måndag

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, jag älskaaaar måndagar! Visst, när klockan ringer tidigt så jublar jag väl inte precis, men faktiskt är det ju så att när jag väl fått benen över sängkanten så går det bra

För mig är det viktigt att försöka angripa måndagen på ett sätt som gör att den blir så bra som möjligt, för då är det lättare att få med sig den grymma känslan resten av veckan, och då blir det som allra bäst. Därför börjar min måndag helst redan på söndagen, då jag tar en stund för att kolla igenom kalendern och mentalt förbereda mig inför veckan som kommer. Helst så vill jag storhandla också och se till att kunna börja veckan med ett välfyllt kylskåp, men det är inget måste. 

Hur tungt det än kan kännas så försöker jag verkligen bita ihop och komma upp i bra tid på måndagsmorgonen, trots att det ofta blir förre timmar sömn än under någon annan natt på veckan. Det är ju som svårast att komma i säng i tid på söndagarna tycker jag. Kommer jag bara upp så slipper jag stressa till jobbet, utan jag får den där sköna starten som jag gillar. På jobbet är jag numera ofta först, och jag får dricka mitt kaffe i lugn och ro innan det börjar trilla in folk i korridorerna. Vi sitter sedan ett par månader på ett kontorshotell, så vissa dagar är det rätt mycket folk här. Efter en kopp är jag redo att gasa. Det första jag gör är en översiktsplan för veckan, så att jag säkerställer att jag inte missar något viktigt, och att jag gör vettiga prioriteringar. Det här vill jag helst hinna innan kollegorna dyker upp, så att jag har koll på läget. Sedan är det bara att gasa!

Måndagsgrus i ögonen tidigt i morse, före första kaffekoppen på jobbet

Ja, det var ju smart av mig att komma med det här nu, kanske du tänker? När halva måndagen dan har passerat. Men vet du vad, det finns ingen dålig tid för att göra en nystart! I morgon är en ny dag, och varför inte göra tisdag till din bästa dag, och den som får sätta standarden för resten av veckan? Kom i håg att it's all in your head! Bestäm dig för en sak och genomför den! 

Kommentarer

Petra sa…
Jag håller med dig om att måndagar är en bra dag. Ny energi och nya planer.
Det finns inget bättre än att vara först på plats och dricka kaffet ifred att se över vad som ska göras och sen göra det.
Vilken bra start på dagen!