7 dagars löparvila

Godmorgon sunshine!



Idag är det tisdag och jag har nu vilat helt från alla former av löpning i 7 dagar. Beroende på hur det känns under dagen så kommer jag antingen att köra ett lättare löpbandsintervallpass ikväll eller så fortsätter jag vilan i två dagar till och varvar igång på torsdag kväll. Jag är lite stolt över mig själv för att jag "vågade" ta den här vilan. Det kan låta lite fånigt men löpning liksom all annan träning blir lite som en drog och hjärnspöken vill gärna säga att det är "farligt" att vila för att jag kommer att tappa alldeles för mycket nu när det är så nära årets stora mål. Min mer förnuftiga del av hjärnan vill dock hävda att mer inte alltid är bäst och jag hoppas att det kommer att vara rätt den här gången :)

Kommentarer

Anonym sa…
Jag är impad över att du vågade vila. Jag tror också på det nämligen, att det kan vara riktigt bra. Även fast jag är riktigt dålig på det själv. Ser mig själv stressa träningen i perioder och innerst inne vet jag ju att det kan vara positivt att bara vila då. Ska tänka på det.

Och apropå bålövningar, du kör ju mycket superset redan. Kanske du kan köra triset och lägga in en bålövning i varje. Så brukar jag köra i perioder :)

Ida
SARA BORG sa…
Bra tips med triseten Ida! Det ska jag ta till mig. Hur går det förresten med "gruppintervallerna"?
Anonym sa…
Ja, det har varit galet mycket, både hemma och på jobbet. Men nu så.. nu släpper det lite. Tänkte försöka dra ihop något nu så vi startar upp i maj. Hör av mig mer, får snoka upp er på facebook :)