Om Sara

Vem är Sara Borg och vilken relation har jag till träning för kropp och knopp?


Tant på trettio plus boende utanför Östersund i Jämtland. Jag återupptog regelbunden träning vid årsskiftet 2010/2011, började blogga om det och har kört på sedan dess. Under 2012 genomförde jag ett mål jag haft sedan jag var liten, nämligen Stockholm Marathon, under 4 timmar. Träning för mig handlar om glädje, om lust, om att känna att jag har en kropp och knopp som mår bra och är i balans. Jag är lite av en arbetsmyra och behöver mina mysjoggar, skogsturer på cykeln eller ströpass i gymmet. Men faktum är att jag har mer bakgrund inom träning än så. I slutet på 90- och början på 2000-talet var träning också mitt arbete. Jag är diplomerad friskvårdskonsulent och massör med kortare kompletterande utbildningar inom bland annat spinning, aerobics, step up och näringslära. Jag har drivit eget i branschen under ett några år och jobbat ute på företag med pausmassage, sluta-röka-kurser, stresshantering och kom-igång-med-träning.

Efter att ha utbildat mig vid universitetet inom bland annat ledarskap, beteendevetenskap, företagsekonomi, marknadsföring, organisationspsykologi och kommunikationsvetenskap lämnade jag träningsbranschen. Sedan 2009 har jag jobbat med kollektivtrafik, som chef i bussdriften under flera år och idag jobbar jag med HR och kommunikation. En viktigt del i arbetet har varit och är att jobba med människors attityder - till varandra och till arbetet. Inställning och attityd är ett område som jag verkligen brinner för och det hoppas jag kunna förmedla här i bloggen.

"Hälsa för kropp & knopp på mitt sätt!". Som jag varit inne på under en längre tid nu så är hälsa enligt mig personligt utifrån vem vi är och vilka förutsättningar vi har såväl hos oss själva som i samröre med vår omgivning. Det som är hälsosamt för mig är inte nödvändigtvis hälsosamt för dig och tvärtom. Jag vill fokusera än mer på vikten av att jobba med knoppen likväl som kroppen och jag vill minska tröskeln för gemene person att ta steget till en bättre hälsa. För mig är det viktigt att må bra psykiskt och hur jag jobbar med min egen helhetshälsa kommer jag att skriva mer om där rörelse och egen utveckling går hand i hand. Jag hoppas att det kan inspirera fler att ta tag i "träning" för mer än bara kroppen men att de metoder jag skriver om passar för mig och inte nödvändigtvis för alla.

Vi behöver alla hitta vår egen väg, du behöver hitta ditt sätt!

Populära inlägg