Choklad- och kokosrutor

Mina rutor blev väldigt goda, så här kommer ett tidsinställt inlägg med receptet som jag lovade!

Du behöver:
50 gram smör
2 ägg
5,5 dl riven kokos
2 krm vaniljpulver
100 g mörk choklad 85%
1 msk kokosolja
1 msk jordnötssmör

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa upp äggen och rör ner kokos, vaniljpulver och smöret. Bred ut blandningen på bakplåtspapper i en ugnsform. (Jag hade en kvadratisk form på ca 30 x 30 cm). Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter.

Smält mörk choklad över ett vattenbad på spisen. (Vatten kokas upp i en kastrull och chokladen läggs i en skål som ställs på kastrullen). Tillsätt jordnötssmör och kokosolja. Blanda väl. Häll detta över den gräddade kokoskakan så att den blir helt täckt av chokladsmeten. Ställ in i kylskåp tills den kallnat. Lyft ur kakan ur formen och skär upp den i lagom stora rutor. Klart att servera.

Kommentarer