Recept Rättikagratäng (LCHF/lowcarb)

Dagens middagstips!

Jag gjorde ju en rättikagratäng för första gången förra veckan men glömde ge er receptet. Här kommer min variant, prova och njut!

Du behöver:
Ca 500 gr rättika, skalad och skivad i 5 mm tjocka skivor
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 liten burk creme fraiche
3 dl grädde
200 gr Philadelphiaost
Salt
Svartpeppar
Ca 3 dl riven ost

Gör så här:
Koka den skivade rättikan i saltat vatten ca 10 minuter. Häll sedan av vattnet och låt rättikan "droppa av" en stund.
Skala och skiva lök och vitlök.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia och svartpeppar och salt i en bunke.
Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan och toppa med massor av riven ost.

In i ugnen på ca 225 grader tills den har fått fin färg, ca 30-45 minuter. Känn gärna med en vass kniv eller en sticka så att rättikan inte är hård.

Fungerar till kött, kyckling eller fisk samt en god sallad. (Äter man inte kött finns det säkert någon bra vegetarisk biff man kan testa i stället).

Kommentarer