Saffranssemlor LCHF-recept
Hejdå- och grattisfika hemma hos oss stod på schemat idag. Syster och L2 flyttar till Uppsala och L2 har dessutom fyllt år, så det skulle firas. Jag hade saffran hemma som jag egentligen skulle använda till att testa saffranssemlor innan jul, men det fick bli nu i stället. Så här mitt emellan jul och semmeldagen menar jag ;)
Inspiration till receptet hittade jag här!
Till bullarna behöver du:
4 ägg + 1 gula
1 dl Stevia strö
100 gram smält smör
1 dl grädde
0,5 dl kesella
1 dl kokosnötsmjöl
5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram
1 äggvita för pensling
Stora muffinsformar
Gör så här:
Vispa ägg och Stevia strö fluffigt, gärna bortemot 5 min.
Häll i det smälta smöret, saffran och grädden, vispa samman.
Blanda de torra ingredienserna väl och rör ner dem i smeten.
Låt svälla i ca 10 min.
Rulla sedan 6 styck bollar som du lägger i muffinsformarna. Pensla med lite vispad äggvita. Grädda i 175-200 grader i ca 20-25 min.
Mandelmassa:
Ca 2 dl mandelmjöl
Ev sötningsmedel
Grädde
Rör ihop till önskad konsistens.
Fixa sedan semlorna och toppa med vispad grädde. NJUT!
Inspiration till receptet hittade jag här!
Till bullarna behöver du:
4 ägg + 1 gula
1 dl Stevia strö
100 gram smält smör
1 dl grädde
0,5 dl kesella
1 dl kokosnötsmjöl
5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 påse saffran 0,5 gram
1 äggvita för pensling
Stora muffinsformar
Gör så här:
Vispa ägg och Stevia strö fluffigt, gärna bortemot 5 min.
Häll i det smälta smöret, saffran och grädden, vispa samman.
Blanda de torra ingredienserna väl och rör ner dem i smeten.
Låt svälla i ca 10 min.
Rulla sedan 6 styck bollar som du lägger i muffinsformarna. Pensla med lite vispad äggvita. Grädda i 175-200 grader i ca 20-25 min.
Mandelmassa:
Ca 2 dl mandelmjöl
Ev sötningsmedel
Grädde
Rör ihop till önskad konsistens.
Fixa sedan semlorna och toppa med vispad grädde. NJUT!
Kommentarer
Lingongrädde är ju supergott, så det passar säkert toppen på semlor. Hade ni mandelmassa i då Ida eller var det utan?
Ida