Kvalitetsträning i grupp!

Som ni som hängt här ett tag vet så är min starka sida att jag är uthålligt. En stort förbättringsområde som jag har är dock min snabbhet. För jag vill ju gärna persa i år igen på milen och den där drömmen om att komma under 45 som jag haft i två somrar nu, den lever ju i allra högsta grad kvar. Just nu är jag långt ifrån den formen. 45 minuter, ja det innebär ju att snitta 4:30 i 10 kilometer och har ni mitt farttest från veckan i minnet så gick det alltså i 4:40 i knappt 3 kilometer... En bit kvar till målet som ni märker...

För att bli snabbare krävs kvalitetsträning av olika slag. Det kan vara intervaller, backe, fartlek eller olika testlopp där man pressar sig. Allt som är långt ifrån min favorit "mysdistansen", haha. Fast grejen är att jag gillar kvalitet också. Särskilt korta löpbandsintervaller. Det är ganska lätta pass mentalt att ta sig igenom. Dessutom kan man märka ganska snabba resultat om man lägger in kvalitetsträning i sin löpning.

Mitt problem är att jag kan ha svårt att "plåga" mig själv på träning. Jag är ganska lat av naturen och trivs bra när det är bekvämt och behagligt. När det kommer till tävling blir det en helt annan grej. Då taggar jag till och njuter av känslan att springa med andra. Därför blev jag otroligt glad när bloggläsaren Ida för ett tag sen föreslog att vi skulle försöka dra ihop ett gäng tjejer och träna tillsammans en kväll i veckan.

Nu håller det här på att bli verklighet. På måndag kväll ca 18.30 här i Östersund kommer vi att träffas. Vi är än så längre tre tjejer med olika styrkor och svagheter när det kommer till löpning, vilket kommer att bli grymt. Jag tror att vi kommer att kunna lära oss en del av varandra och jag är så glad över att få lite hjälp med fartträningen som jag så väl behöver. Vill du också vara med? Jag frågade Ida om det var ok att jag gick ut med informationen här, och det tyckte hon var en bra idé! Tanken tror jag är att vi ska köra ett upplägg som funkar ok även om vi som deltagare är ganska olika snabba. Lämna en kommentar eller maila mig. Adressen finns till höger här i bloggen, så hör jag av mig med mer info närmare måndag!

Det kommer att bli grymt kul och jag ser fram emot att få kämpa!

Kommentarer