Äntligen långpass igen!

Lördag och långpannedags! Det var ju ett tag sen och så har jag ju lilltån att tänka på, så det fick bli en kortare variant än vanligt, men istället lite tuffare. Stigningarna mot ÖSK, Spikbodarna och Odensala skulle forceras! 

Jag körde ett skotest innan och Lunarglide var de som kändes bäst för tån. Jag springer annars helst i Salomon Speedcross på den här rundan, men de var inte att tänka på idag. 

Jag kände av lilltån i början, eller jag tror egentligen att det var inpaketeringen som kändes. Sen formade sig plåstret lite bättre så då märkte jag inte av det. Man kan säga att jag var smärtfri hela tiden förutom i de allra brantaste utförslöporna då foten gled fram lite i skon. Jag hade knutit den lite lösare för att ge plats åt paketeringen (tjockt bakteriedödande plåster) vilket gjorde att foten inte riktigt höll sig på plats hela tiden.

Passet i siffror: 15.01km, 1:25:34 (5:42)

Kilometertider: 6:17, 5:49, 6:12, 5:36, 5:56, 5:49, 6:08, 6:05, 5:34, 5:15, 5:02, 5:36, 5:46, 5:31, 4:56

Jag var otroligt tung i benen första kilometrarna. Att det började gå uppför efter två gjorde ju inte saken bättre, men där nånstans släppte ändå det värsta. Jag tuggade mig sakta upp upp upp tills jag efter drygt sju var uppe i Spikbodarna. Därifrån och ner mot Odensala är det förhållandevis lättsprunget men med en del korta och branta knixar. Här började jag öka på tempot lite och hade ett rätt bra flow. Mot slutet blev det bara tråkigt så då sänkte jag tempot, för att sedan spurta lite på sista kilometern.

Draghjälp! Lars hade varit ute på en MTB-tur innan så han tog ett återhämtningsvarv och cyklade tillsammans med mig, vilket var uppskattat. Det går som alltid lite lättare med sällskap.

På ett sånt kort pass som jag körde idag så tog jag inga pauser, varken för att äta eller dricka. Vädret var svalt och skönt så jag tyckte inte att det behövdes. Jag hade vatten med för säkerhets skull, men jag stannade aldrig. Äter gör jag bara för att öva inför riktigt långa tävlingar, typ en mara, men nu har jag inget sånt inplanerat så då hoppade jag det.Kommentarer

Populära inlägg