HEJ! Det här är SARA BORG

Ni har blivit fler igen, va kul hörrni! Jag tänkte hälsa er nya läsare välkomna med en kort presentation av den här bloggen och mig själv.


Bloggen ja, den har funnits i snart fem år, men träningsblogg blev den först 2011 då jag "på allvar" började träna mer regelbundet igen efter ett långt uppehåll på nästan 8 år. Jag var konstant trött, småförkyld och sov dåligt på nätterna. Nåt behövde göras! Jag anmälde mig till GöteborgsVarvet som skulle gå av stapeln i maj 2011, och på den vägen är det. Jag har därefter genomfört Stockholm Marathon två gånger och ett antal mindre tävlingar. Jag är ingen raket utan uthållighet har varit min grej.

Under sommaren 2011 började jag dessutom styrketräna och det har jag kört på med, om än i lite varierande grad. Minst ett pass blir det i veckan i varje fall. Jag tycker om att känna mig stark i vardagen. Jag vill orka sitta med jobbet utan värk i rygg, axlar och nacke. Cykel är också kul och något jag nästa sommar siktar på att prioritera lite mera. På sommaren är jag gärna på vattnet med min jetski. Då är det bojbana som gäller mest för min del. Fast jag är ganska frusen av mig, så jag är lite av en solskensåkare...

Just nu har jag med hjälp av en sjukgymnast tagit tag i grejor i kroppen som jag har haft med mig sen jag var liten. 1994 opererades jag för kotförskjutning (och sen en mindre operation 1996 för att ta bort lite "titanskrot" som man satte in första gången). Jag har/har haft ett extremt kort steg, både när jag går och springer, som beror på inskränkt rörlighet i höfterna. Jag är svag i bål, baksida lår och rumpa. Jag har alltså ganska mycket obalanser i kroppen som jag nu försöker komma tillrätta med. Jag gör ett särskilt program som jag fått av min sjukgymnast 6 dagar i veckan, helst på morgonen innan jag cyklar till jobbet. Då är det gjort. Den första månaden var det bara stretch och dynamisk rörlighet men nu har vi även lagt in en del styrka. Och det ger resultat. Både känslan, löpsteget (ser på film) och klockan visar det. Vi mäter dessutom min rörlighet i grader och jag har fått finfina resultat.

Bloggen är min (enda) träningsdagbok så därför kan det tendera till att bli en del siffernörderi när det kommer till löpningen. Jag reggar kilometertider, distans och totaltid rätt ofta. Det är kul för min egen del att kunna gå tillbaka och se hur jag tränat under tidigare perioder eller för att minnas tävlingsresultat. Ni som läst Martina Haags löparbok Heja Heja tror kanske att alla löpare minns sina personliga rekord, att t.ex. ens miltid är superviktigt. Det stämmer säkert för de flesta, men inte på mig. Jag vet på ett ungefär men inte exakt på sekunden.

Du som läser bloggen kan göra den mer levande genom att lämna spår efter dig. Kommentarer är uppskattade och du får gärna komma med frågor eller förslag om det är något du skulle vilja att jag skriver mer om.

Kommentarer

Suzan sa…
Kul att lösa även för oss som hängt här ett tag, jackan är sjukt snygg!!!! (Säg till om du tröttnar på den ;))