Schysst mellis på vägen!

Okej mellanmål eller mat när man är på resande fot, finns det?

Ja, det vill jag ändå påstå. Många brukar säga till mig att det är så himla svårt att äta bra när man reser, att det bara finns hamburgare, pizza och korv med bröd när man kuskar runt i bil i norrlands inland. Att det liksom är oundvikligt att trycka i sig godis för att hålla sig vaken bakom ratten. Jag håller inte riktigt med. Det krävs bara lite extra fantasi.


Kokta ägg och lite bättre kaffe - mitt mellis köpt på macken i Strömsund

Fast visst har det blivit mycket skräp även för mig. Jag har ju haft det här jobbet sen februari 2009, så det blir alltså 5 år i vinter som jag åkt runt så här som jag gör nu. Fram till för ca 1,5 år sen tryckte jag hellre en daim och en frukt än att stanna och leta upp mat. Det är många resor jag levt på godis och varit sockerhög för att orka hålla möten, presentationer och diverse andra träffar. Och för att orka köra hem sen mitt i natten.

Idag är det annorlunda för mig. Om man väljer att titta in i bensinstationernas kylar så finns det annat för den som vill ha ett mellanmål. Idag fick jag två kokta ägg till förmiddagsfikat. Det stod jag mig på gott och väl över lunchtid och det möte som var inbokat kl 12.00. Nemas problemas! Inköpt på macken i Strömsund ska ni veta. Bra där!

Annat som brukar finnas även på små stationer är keso, cashewnötter, skagenröra, ost och till den kokta korven kan man ju faktiskt ta grovt bröd och räksallad istället för ketshup. Det ger bättre mättnad och blodsockret stiger inte lika snabbt (och sjunker därför inte heller i samma takt...).

Hamburgerier äter jag också på en hel del. Jag är ingen fanatiker när det kommer till det här med att försöka utesluta gluten så en burgare (med vetemjöl och annat i) bekymrar jag mig inte om. Visst, gör jag egna hemma så är det ju mycket bättre, men en köpt en slinker ner utan problem. Jag väljer sallad som tillbehör (i stället för bröd och pommes) och får alltså burgaren på en tallrik med grönsaker. Jag äter gärna bacon och ost på för ökad energimängd och har de majonäs så blir jag glad. Ingen ketschup och senap. Kalas jämfört med att leva på Daim. Jag blir ordentligt mätt och blodsockret ligger stabilt. Det gör mig till en piggare och gladare arbetare och troligen en säkrare bilförare.

Kommentarer