Chokladtårta - recept

Sugen på efterrätt till i kväll? Om du kan vänta till i morgon, för ja, den här tårtan gör sig bäst om den får stå till sig i kylskåp, så kan jag varmt rekommendera dig att testa den här nötiga chokladtårtan. Sambon har suktat efter en färskosttårtsmojöng med nötter på, som figurer på nån TV-reklam, så igår kväll bestämde vi oss för att experimentera fram något liknande.

Homemade chokladtårta med Philadelphia och nötter

Du behöver ägg, sötströ från ICA (något annat valfritt sötningsmedel eller socker), mandelmjöl, vaniljpulver, bakpulver, smör, mörk choklad, valfria nötter, philadelphiaost och grädde.

Vispa 4 ägg och 1 dl sötströ så att det blir fluffigt. Blanda ihop 2 dl mandelmjöl med 1 krm vaniljpulver och 1 tsk bakpulver, och häll ner i äggblandningen. Smält 150 g smör och lägg sedan ner 100 g mörk choklad (lindt 86 % tog vi) som får smälta i smöret. Häll sedan ner allt i smeten och vispa ordentligt så att chokladen blandas ordentligt.

Rör ihop 100 g Philadelphiaost med ca 0,5-1 dl grädde och en näve hackade nötter. Vi blandade hassel- och pecannötter. 

Smöra en bakform som har löstagbar kant. "Bröa" formen med riven kokos. Häll ner chokladsmeten och klicka sedan ner philadelphiaröran. In i mitten av ugnen, grädda 12-15 minuter i 200 grader.

Kakan ska vara lös i mitten när du tar ut den. Efter en natt i kylskåp har den stått till sig och är härligt krämig. Servera med vispgrädde och bär eller frukt. Vi åt skivade jordgubbar, vilket var riktigt gott.

Kommentarer