Längdskidåkning

Förra vintern åkte jag alldeles för lite längdskidor. Innan jul var jag krasslig i luftrören, och efter så startade fokus mot marathon och då satsade jag på att få en så bra löpargrund som möjligt. Nu är jag i en annan sits och tänker därför försöka åka i varje fall en gång i veckan. Min skateutrustning är 10 år gammal, men funkar ett tag till på min nivå. Det behöver inte vara varken dyrt eller komplicerat att träna, även om det ofta blir roligare med schyssta grejor!

Lars och Vide vid skidskyttebanan i Åsarna, juldagen 2013

Jag skidpremiärande i täckisar och dunjacka på juldagen, då jag först åkte med Vide och Nilas utanför huset hemma i Brånan. Samma eftermiddag körde vi sen till Åsarna, där Lars skulle utföra lite mer seriös träning medan Vide och jag lekte skidskyttar och mest åkte runt runt vid själva skyttebanan.

Så nu i måndags var det äntligen dags för mig att köra mitt första "riktiga" skidpass för i år. ÖSK hade oväntat bra preppade konstsnöspår och jag samlade ihop 7 kilometer skate innan jag packade ihop för kvällen. Inget mastodontpass precis, men det kändes precis lagom för en första runda. Nu gäller det att jag får in vanan och kommer i väg en kväll i veckan. Jag har inga stora skidambitioner, tvärtom ser jag det mest som rekreation och lite avkoppling, om än med viss förhöjd puls, haha, så 5-10 kilometer åt gången känns som en rimlig målsättning för mig i vinter.

Kommentarer