Jag säger som Paolo

"Man hittar inte tid för att träna utan man TAR sig tid att träna!"

Tid är något vi alla i grunden har lika mycket av. Hur tänker du kring tid? 

Jag följer Paolo Roberto på instagram och varje morgon lägger han upp en bild från sin träning med ett mer eller mindre provocerande budskap. Det resulterar alltid i att hans följare direkt sätter igång att kommentera med allt i från hyllningar till kritik, till minst lika provocerande påhopp. Hans lovers är lika många som hans haters, och tonen både från följare och Paolo själv är inte direkt ödmjuk. Men ett av hans grundbudskap skriver jag gärna under på, och det handlar om det här med att få eller ta sig tid.

Jag vet, för jag är en av dem som hade en miljard ursäkter till varför jag inte tränade regelbundet. Min huvudsakliga ursäkt handlade om tid. Jag sa att jag jobbade så mycket att jag inte hann, att det var svårt att planera eftersom jag sällan kan sluta vid ett visst klockslag, att det var bökigt med alla tjänsteresor, ja ni vet. Ursäkterna var så många och så hårt förankrade i mig själv att jag trodde på dem.

Men vet ni en sak, om man sätter sig ner och rannsakar sig själv, om man ärligt börjar titta på vad man lägger tid på, så kommer man garanterat inse att man gör en hel del som inte gynnar hälsan - varken psykiskt eller fysiskt. När man sätter sig själv i första rummet och faktiskt vågar ifrågasätta sitt eget liv, så finns det en stor chans att man kommer vilja prioritera annorlunda. Vem vill inte vara glad? Vem vill inte vara en lycklig och stark mamma/pappa/vän/partner/person? Och med stark menar jag både psykiskt och fysiskt. För i min värld handlar hälsa lika mycket om hur man upplever att man mår som att kroppen fungerar. Vi kommer alla att möta svårigheter i livet och jag vill se till att jag möter dem så väl rustad jag nu kan. När jag är i balans och mår bra så hanterar jag livet lite bättre. När jag är i obalans så blir minsta lilla grej jobbig. Så ett gott råd från mig till dig, ta dig tid att ta hand om dig själv. Ta dig tid att tänka, att prioritera, att motionera, att koppla av. Bygg ditt liv utifrån dina behov och intressen. Tänk inte att du ska göra det "sen", för sen kommer inte. Du måste aktivt välja när du ska göra en sak, och sedan göra den. Livet pågår NU och det kommer inte tillbaka.

Kommentarer