Höstlistan

Helena utmanade mig på en stor höstlista och jag hoppar givetvis på! Jag har gjort någon liten modifiering här och där för att få frågorna som var väldigt cykelfokuserade att även kunna inkludera löpning eller annan träning.

HÄRLIGA HÖST! NU NJUTER JAG I FULLA DRAG AV DEN KRISPIGA LUFTEN OCH NYSTARTS-KÄNSLAN

1. Känner du dig lycklig och glad nu när hösten är här?
Ja, verkligen! Jag är en sådan person som älskar alla årstider och jag blir alltid lite nykär när det är säsongsväxling. Även om dagarna blir kortare och mörkare så är det lite av tjusningen också. Jag har precis sprungit mina första mörkerpass för i år och att plocka fram reflexväst, mössa och vantar vittnar lite om en nystart.

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Oj, vilken svår fråga! Jag har i och för sig i princip levt i min dry-fit tröja från Nike, en långärmad, tunn favorit, sedan jag köpte den i samband med Tjejmilen, så jag får nog säga den. Det funkar kanon att springa i bara den under varma höstdagar, och när det är svalare får jag komplettera med väst eller jacka.

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?

Ungefär som nu på jobb- och den privata fronten. Träningsmässigt sprang jag mycket backe, både ensam och tillsammans med Ida. Jag var i min bästa löpform alldeles för sent på året, och sprang "tusingar" på strax över fyraminuterstempo. Jag hade börjat hos sjukgymnasten och gjorde rehab varje dag. Upp tidigt på morgonen fem dagar i veckan för att köra ett rörlighetsprogram.

4.Vad gör du om dagarna egentligen?
Jag jobbar med kollektivtrafik. Just nu genomgår företaget jag jobbar på en stor förändring då vi har fått nya ägare. Direktiven är många och jag står just nu med ett ben i mitt "gamla jobb" som regionchef och det andra benet i ett tillfälligt projekt där jag ska jobba för att avveckla delar av den befintliga verksamheten. Det är en utmaning varje dag att få det att gå ihop med samtidigt är det också otroligt utvecklande och spännande.

5. Vad ska du köra på för cykel i höst?
Jag kommer dels att fortsätta cykelpendla till och från jobbet. Det gör jag på en gammal tanthoj. I några veckor till kommer jag att köra på min sommarutrustade "tant Gredelin", den lila tanthojen som jag bytte till mig förra året mot en påse Polly via en bytessida på Facebook. När det bli kallare kommer jag att byta till min roströda damvinterhoj som har dubbdäck. För träningsbruk så kommer jag att fortsätta på min heldämpade SUNN 26:a även i höst. Den köpte jag i april för att köra Lidingö MTB på, och den har sedan även gått Mörksuggejakten. Det är en lätt och fin cykel.

6. Vad lyssnar du på för musik just nu?
Jag lyssnar väldigt sällan aktivt på musik. Hemma är det sambon som spelar, och han har väldigt blandad smak, och i bilen spelar jag radio i bland. Det är egentligen allt.

7. Tänker du resa någonstans i höst?
Det beror på hur man ser det. Jag reser i princip varje vecka i jobbet, så när jag är ledig uppskattar jag att få vara hemma. Men så i förra veckan så kom jag på att det inte skulle sitta helt fel med en veckas all-inclusive på senhösten, om det funkar med jobbet. Jag kopplar av totalt under en sån vecka, och det är aldrig fel att ladda batterierna.

8. Tre senaste loppen/tävlingarna?
Det har varit mycket löpning nu på slutet! Östersundstrail i lördags (5 kilometer trail), Tjejmilen för några veckor sedan, och så var det en kortsträcka i terräng på Vasastafetten i mitten på augusti.

9. Vad är bäst med sommaren?
Ljuset - att det är ljust nästan dygnet runt här i Jämtland. Det tycker jag är så härligt.

10. Vad är sämst med sommaren?
Jag kan faktiskt inte komma på något just nu som skulle vara dåligt med sommaren. Helena skrev visserligen om insekter, och jag kan väl inte påstå att jag älskar sånna, men jag har inga direkta problem med dem heller. Fast om jag måste skriva något så tar jag väl det ändå i brist på fantasi för att komma på något eget just nu.

11. Senast köpta cykelpryl.
Jag är inte helt säker på det senaste köpet, men om kläder och hjälm räknas så var det antingen min svarta cykelhjälm eller mina nya fina "She rides"-kläder.

12. Ditt bästa träningstips inför hösten?
Hösten är perfekt för mysträning tycker jag. Man kan lägga prestation åt sidan och de riktigt tuffa kvalitetspassen kan få vänta ett tag om man vill. Tävlingssäsongen om man satsar på löpning eller cykel ligger ofta ganska långt bort och nu kan man passa på att i stället lägga en bra grund att stå på. Att träna ute i den friska luften är perfekt, även om det börjar bli mörkt. Kom i håg reflex. Smyg in mera styrketräning om du vill in i värmen.

13. Hur ser du på framtiden?
Med tillförsikt! Ju äldre jag blir desto mer trygg blir jag i tanken att allt bara blir bättre och bättre. Jag vet vad jag vill och lär mig mer om mer om hur jag tar mig dithän. Jag ser med spänning fram emot en vinter med kärlek, jobb och träning.

Tack Helena för att du skickade mig list-utmaningen!

Kommentarer