Fortsätt till huvudinnehåll

JULEN ÄR (SNART) HÄR

Hoppla vad tiden rullar på! Nu är det mindre än en vecka kvar till jul och jag har bakat julgodis tre gånger. Har jag kvar något? Jo, lite av gårdagskvällens, men resten har ätits upp för länge sedan. Jag är en sådan som äter upp allt gotta i princip på en gång och rättfärdigar det med att tandläkaren säger att det är bättre för tänderna att äta mycket på en gång än att gå runt och småäta hela tiden. Det finns något positivt med det mesta här i livet och genom att fokusera på det istället för alternativet så mår en mycket bättre tror jag.

Igår hade jag förmånen att få ha V 7 år för mig själv. Oftast är lillebror med och det är såklart mysigt, men det blir något helt annat att ha en åt gången. Att få snicksnacka om allt möjligt och vända och vrida på funderingar utan en liten som avbryter hela tiden. Det var nog härligt för oss båda tror jag. 7-åringens värld består mycket av att läsa på allt och titta på klockan hela tiden. Tydligen. Han har ju just lärt sig läsa och lärt sig klockan, så det är förstås spännande. Vi åkte direkt från fritids till affären för att handla lite inför julgodis-fixandet och det tog lite längre tid än vanligt eftersom han ville läsa på det mesta och dessutom hålla koll på hur länge vi varit inne i affären. Men vi hade ju inte bråttom så det var bara mysigt.

Sedan gjorde vi tre sorters julgodis. V fick välja vad han skulle ha i sina. Det blev chokladgodisar med krossad daim i. Jag gjorde två varianter, dels saffransnötschokladen som jag tipsat om tidigare och en chokladvariant med lingon och kokosflakes som jag smaksatte med pepparkakskrydda. V:s var supergoda när de var riktigt kalla. Vi la ner några smakprov i frysen för att kunna äta dem innan det var dags för honom att åka hem. Han fick förstås packa med sig sina och lämnade stolt över en låda till sin mamma. På den hade han skrivit: Vide julgodis. Förvaras i kylskåp.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…