Fortsätt till huvudinnehåll

ÅRSKRÖNIKAN 2015 (del 2 av 3)

Då var det dags för den andra delen av tre i 2015:s årskrönika. Du hittar den första delen tillsammans med mina summeringar ända sedan 2011 här. Nu har vi kommit fram till sommaren och tävlingssäsongen för en som gillar cykel och löpning. Träning blandas med tävling, cykelfika och vila.

Här kommer maj till och med augusti:

MAJ
Då var det dags för årets första tävlingar! Månaden började med Lidingöloppet MTB som jag körde för andra året och putsade min tid rejält tack vare mer cykelvana. "Otränad" på löpning hoppade jag in för Fredrik och sprang ett millopp på 50:27 minuter vilket nästan kändes större än att persa. Jag var så glad och tacksam för min kropp som ställer upp på mycket av det jag utsätter den för. Sista tävlingen i maj var på cykel i Åsarna, en kall och regnig dag. Jag fick kliva upp på pallen som tvåa (!) i motionsklassen, klart distanserad av segrarinnan dock. Förutom tävlingar så tränade jag en hel del med Vide också. Vi sprang på löpband i Norge, joggade runt Lillsjön och cyklade hans första mil.


I mål på Lidingövallen efter årets första tävling. Trött och glad, precis som det ska vara!

JUNI
Cykelsommaren fortsatte med tävling på landsvägscykel(!), jodå jag har en sådan också som jag tar ut typ två gånger per år och det i samband med loppet på nationaldagen. Sedan var det dags för löpning igen med landsvägsstafetten Indalsledenloppet där jag återigen överraskade mig själv med att springa bra. Jag har tyvärr inte skrivit upp tiden i bloggen, vilket jag ångrar nu, men tyckte väl då att det inte spelade så stor roll. Jag snittade under 5:00min/km i varje fall på min kortsträcka. I övrigt var det lite upp och ner med träningen, kroppen och livet i stort, som det säkert brukar kunna vara för de flesta ibland.


En riktigt bra cykeldag där vi först körde alla tre tillsammans och sedan fortsatte L och jag. Vi avslutade med mat och fika på Jaktstugans veranda

JULI
En galet bra cykelmånad! Inga tävlingar alls men massor av njutarträning blev det. Ett par veckors semester med bra väder möjliggjorde cykel hemma, i Stockholm och hos mor och far i Brånan. Jag var pepp inför Cykelvasan Öppet spår som närmade sig med stormsteg. L köpte en foamroller som min bröstrygg uppskattade väldigt mycket.


Det blev cykelfika på Jaktstugan flera gånger under sommaren. Inte tokigt alls om du frågar mig.

AUGUSTI
Så blev det äntligen dags för augusti och årets stora mål - Cykelvasan Öppet spår (del 1 och del 2)! Jag hade tänkt mig att spöa chefen, vilket jag gjorde. L och jag var på semester en vecka i Sälen innan loppet och jag läste böcker, vilade, cyklade, rullade på foamen och käkade gott. Om jag inte minns fel var det sommarens varmaste vecka. Jag sprang också sönder vänster hälsena. Såhär i efterhand var det ett mycket dumt beslut av mig att ställa upp i Vasastafetten en vecka efter Cykelvasan. Men det visste jag inte då. Månaden avslutades med en episk tur i kajaken på Storsjöns blanka vatten.


Jag fick några soltimmar tillslut på balkongen även den här sommaren, med lugn, med böcker och med kaffe

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…