Fortsätt till huvudinnehåll

CYKLING MED PULSMÄTNING (OCH NYA VINTERCYKELSKOR)

Gissa vad jag gjorde i förrgår? Köpte vintercykelskor förstås. Äntligen. Jag gillar helst att handla på internet för jag kan få spunk på bara tanken att behöva in och trängas i en affär. Ju äldre jag blir desto sämre tycker jag om det. Så jag har letat och letat på nätet men ingenstans lyckades jag hitta skor i min storlek. Bara stort överallt. Till sist fick jag ge mig och börja kika inte bara i webbshopparna utan även kolla på "sök storlek i butik". Vilken fantastisk funktion förresten. Även om jag snudd på hatar butiker så är det en sak att åka till en som har produkten mot att åka runt och leta.

Hur som helst så hittade jag att XXL i Sundsvall satt inne på en storlek som skulle kunna funka om jag kör dubbla strumpor, så då jag ändå skulle passera häromkvällen så svängde jag in. Det visade sig faktiskt att de hade hela tre modeller vinterskor i min storlek. Fantastiskt. Jag slog till på det par som kändes absolut tjockast. De påminner väldigt mycket om att ha på sig ett par skejtpjäxor för längdåkning faktiskt. Nu testade jag dem ikväll i minus två med dubbla strumpor men utan skoskydd på. Det var lite kallt, särskilt mot slutet, men absolut ingen katastrof. Nästa gång tar jag skoskydden.

Det värsta med att cykla i kyla för mig är halsen eller rösten. Det har hänt en eller ett par gånger på sommaren också då det varit väldigt kallt och regnigt allt jag liksom pratar med whiskeyröst ett tag efteråt. Det känns lite skumt. Så blir jag inte av längdskidåkning i kyla så jag tror inte att det handlar om att jag drar ner kalluft av ansträngningen utan av att halsen blir kall utifrån av vinddraget som uppstår när en cyklar. Eller om det är kombinationen. Känslan är i varje fall rätt märklig.

Det var mitt andra cykelpass för i år. Senast jag cyklade var på nyårsdagen faktiskt och idag körde jag ungefär samma sträcka. Eller ja, rättare sagt så vände jag på samma ställe men jag körde en liten annan väg dit. Jag kan inte skryta med att jag var någon raket precis, det känns konditionsmässigt framförallt i början att jag är väldigt ovan. Samtidigt var det skönt att trampa på en stund med Tyngre träningssnack i luren, avsnittet med cykelgurun Mattias Reck som förstås passade väldigt bra. Jag satt där och drömde om att cykla både snabbt och långt. Och drömma kan en ju.

Lite data då från nya pulsklockan kan ju vara kul att jämföra med längre fram så att en får känna sig lite duktig: tid 1:26:20, sträcka 22,54 km, snitthastighet 15,7 km/tim, snittpuls 144 och högsta puls 166.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…