Fortsätt till huvudinnehåll

DET OGLAMORÖSA VARDAGSLIVET

Det passar liksom inte så bra i en blogg för det är inte så roligt. Det är inte så häftigt heller. Men det är så den ser ut, vardagen. Oglamorös kanske men ärlig och härlig på sitt sätt. Jag älskar när min vardag flyter på så som jag vill och söndagar är för mig veckans viktigaste dag för att lägga grunden inför den kommande veckans vardagsliv.

Jag älskar att jobba. Jag älskar att träna. Och jag älskar ett gnäll- och bråkfritt vardagsliv med närhet och kärlek. För att det ska fungera så bra som möjligt så behöver jag fixa lite på söndagarna. Om vi storhandlar, tvättar kläder, dammsuger, kokar ägg, gör två stora hinkar chiapudding och lagar riktig mat så att det blir matlådor - då finns världens bästa förutsättningar för världens bästa vecka. Då kan jag från måndag och framåt lägga min kraft, min energi på det där jag gillar utan att behöva fundera så mycket på en massa tråkigt, oglamoröst och praktiskt skit ni vet. Då löper vardagarna oftast på och jag trivs, jag utvecklas och jag kan göra nästan allt jag vill.

Men alla söndagar blir inte såhär bra. Vissa söndagar är jag uppbokad och det går helt enkelt inte att få till, eller så är jag bara lat. Då får jag göra det bästa av situationen och göra ett ryck på måndagskvällen. Det blir inte lika bra men det går. Andra veckor orkar jag inte alls. Då funderar jag på middagar när jag ska jobba. Stressar till affären och kompletteringshandlar nästan varje dag. Hinner inget av det jag egentligen vill och är på allmänt dåligt humör och har liksom andan i halsen hela tiden. Men så kommer en ny söndag och då kan jag göra bättre.

Den här söndagen gjorde jag bra (första bra på länge faktiskt). Hemma från landet vid 15 och direkt ut på en mysjogg med vännen Ida. Sedan resten av eftermiddagen och kvällen till att bara dona på hemma. Helt perfekt!

Vad är dina bästa tips för att fixa vardagspusslet?

Påfylld av energi efter en helg med den här lille "tullskruven" och hans storebror

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…