Fortsätt till huvudinnehåll

EN CHANS ATT BÖRJA OM

Måndag och den första dagen på resten av ditt liv! Har du tänkt på det? Att du faktiskt härifrån och framåt kan göra det du vill och att det du gjorde igår inte behöver definiera dig. Du kan börja om. Igen och igen och igen om det är vad som krävs. Jag tror att det är Kay Pollak som brukar säga det, kan det stämma? Att idag är den första dagen på resten av ditt liv. Jag lyssnade på honom för något år sedan och tror att jag snappade upp det där. Det är hur som ett begrepp jag burit med mig ett tag.

I lördags när jag var ute och sprang så lyssnade jag en stund på Jonas Coltings podd. Jag vet inte riktigt vilket avsnitt det var men de pratade om att han kunde komma ihåg vad han tränat på nyårsdagen nästan i hur många år bakåt i tiden som helst. Inte för att den 1 januari var en viktigare träningsdag för honom än övriga dagar på året utan just för att det är en sådan symbolik i det, att starta året starkt.

Idag när det är måndag så kan du börja om. Som på nyår. Som på en ny dag vilken som helst. Det viktiga är inte när en gör det utan att. Om en känner att livet gått åt fel håll ett tag så kan en faktiskt göra som kungen sa, en kan "vända blad". Det är aldrig försent att förändra och förbättra. Ett litet steg är bättre än inget steg. Att göra mer av det som gör en glad och mindre av det som känns tungt. Gör två listor vettja! En lista där du skriver ner allt som du gillar och en annan lista där du skriver ner hur en vanlig dag ser ut för dig. Jämför listorna. Om de inte överensstämmer särskilt väl så fundera en stund på hur du kan prioritera din tid för att få in mer av det som står på din roliga lista i din vardag. Fokusera inte så mycket på det du ska sluta med eller göra mindre av, det brukar gå som av sig själv det när en mest tänker på och planerar det roliga. Nu önskar jag dig en riktigt awesome week!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…