Fortsätt till huvudinnehåll

EN VANLIG FAST OVANLIG FREDAG

Nu tickar arbetsdagen mot sitt slut. Eller ja, den har slutat men jag ska bara (som Alfons) skriva det här inlägget och dricka en liten tassepopp innan jag cyklar hemåt. Av någon anledning har jag torsdag idag, så pass att jag fick skriva om rubriken på det här inlägget två gånger.

Det har varit en ganska vanlig fredag men ändå ovanlig eftersom mina arbetsdagar sällan ser likadana ut. Typ ungefär såhär har det sett ut!

> Vaknar före alarmet men snoozar ändå alldeles för länge. Ja, jag är inne i en sådan period nu igen.
> Hoppas snabbt i mjuka kläder, tar strumpbyxor och en stretchig klänning som jag tänker blir bra under överdragskläder när jag ska cykla till jobbet.
> Väljer min MTB med dubbdäck istället för "Tant Gredelin" och inser att jag har ont i röven som faan efter cyklingen igår.
> Bloggar, dricker kaffe, äter ägg (yes!) och min frukostchia innan jag sätter igång arbetsdagen.
> Vi ska certifiera oss inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö så jag jobbar med att komplettera lite texter och annat i ledningssystemet och skickar ut mail hit och dit för att få in uppgifter, informera om vad som gjorts, dubbelkolla saker och så vidare.
> Systeryster och lille N kommer förbi en sväng och lånar datorn medan jag dricker kaffe. Igen.
> Jobbar vidare. Skriver några nyheter till vårt intranät och publicerar bilder. Fixar med en powerpointpresentation till årets verksamhetsplan och gör ytterligare arbete med intranätet. Skickar ut några nya dokumentmallar och pratar en del i telefonen.
> Äter lunch. Supersmarrig fisksoppa thaistyle med broccoli, kålrot och rödlök. Standard kylskåpsrensningsmat.
> Pratar mer i telefon. Svarar på mail. Skickar mail. Gör ungefär samma som på förmiddagen och lite annat också.

Det var min FREDAG (kolla, nu fick jag det rätt direkt minsann) det. Nu ska jag strax packa ihop och dra hem som sagt. Det vore ju smidigt att cykla en extravända men jag tror inte min rumpa pallar det så jag måste nog uppbåda all mental kraft jag bara kan för att få till någon annan träning. Så seg i kolan just nu. Hur har din dag varit?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…