Fortsätt till huvudinnehåll

FOSTRANDE CYKELVÄDER & NYSTART


Måndag igen och back at the office! Jag känner mig full av nystartskänslor även om det inte riktigt är full snurr på alla plan förrän nästa måndag. Många är fortfarande lediga här i huset, i koncernen och hemma - Lars börjar nämligen jobba först på torsdag. Det passar mig utmärkt med en smygstart. Att komma igång på det nya året och kanske framförallt hinna dra upp grovplaneringen ordentligt innan det brinner till så att säga. 

Jag cyklade till jobbet idag och det känns riktigt bra att ha startat den första arbetsdagen på det nya året på det sätt som en vill ska vara rutin. Men det var ett fostrande väder idag må jag säga! Det har kommit lite snö inatt, inte mycket men tillräckligt för att dölja isfläckarna där under, så det var till att ta det lite försiktigt. Att temperaturen dessutom sjunkit under minus tio och vinden var hård på morgonkvisten gjorde att jag var tacksam för att det bara tar ungefär en kvart att trampa. Men desto större tillfredsställelse när en kommer fram och får komma in i värmen för att ta den första koppen kaffe för dagen. Som jag uppskattar min morgonespresso här i stillhet innan huset fylls!

En liten nystart blev det också här på bloggen som fått en ny header på morgonkvisten helt oplanerat. Jag fick ett infall när jag käkade min frukostchia och fixade lite, uppfylld av alla nystartskänslor kanske?! Men nu är det dags att kicka igång den här arbetsveckan, jobbar du också idag eller har du tagit lite "nyårsledigt"?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…