Fortsätt till huvudinnehåll

HÄLSA FÖR KROPP & KNOPP PÅ MITT SÄTT!

Ny header men samma gamla jag. Häromdagen fick bloggen ett nytt utseende som ett resultat av att hela jag var uppfylld av nystartskänslor. Jag har haft en helt fantastisk jul och nyår på många sätt. Jag har jobbat alla svarta dagar men tempot har varit betydligt lägre och alla röda dagar har gett mig massor av tid för reflektion och eftertanke kombinerat med rörelse. Jag har haft möjlighet att fundera på mycket och en del av det har handlat om bloggen som är min dagbok på många sätt. För ett par år sedan var den min digitala träningsdagbok men idag, när jag inte längre tränar efter något särskilt schema mer än i korta perioder inför något lopp, så reggar jag inte träningen. Nu är bloggen mer ett sätt att få ner glimtar av vad jag gör och hur jag tänker. Det är lite häftigt att kunna gå tillbaka och se min egen utveckling när det kommer till både min fysiska och psykiska utveckling under de här åren bloggen har funnits.

Jag har alltid älskat att skriva. Sedan drygt ett år tillbaka jobbar jag med kommunikation och har skrivandet som en del av mitt yrke. Det gör på vissa sätt att orden och lusten att skriva i bloggen under vissa perioder avtar. Samtidigt får jag en möjlighet att utveckla skrivandet på andra plattformar varje dag. Bloggen kommer att finnas kvar även 2016 och jag tror att jag under delar av året kommer att skriva mer eller utförligare än tidigare medan jag periodvis säkert kommer att skriva mindre. Mitt arbete är viktigt för mig och går före bloggen. Det är där jag kommer att lägga kraften, kreativiteten och lusten.

Men, som sagt så kommer bloggen leva vidare under 2016 och jag har många tankar och idéer kring teman och inlägg som jag vill skriva om! Som du kanske har sett i den nya headern så har ändrat bloggens rubrik en del, från det tidigare "Träning & hälsa" till "Hälsa för kropp & knopp på mitt sätt!". Det har jag gjort för att jag har tänkt till kring vad jag vill med bloggen i år och vad jag vill förmedla. Som jag varit inne på under en längre tid nu så är hälsa enligt mig personligt utifrån vem vi är och vilka förutsättningar vi har såväl hos oss själva som i samröre med vår omgivning. Det som är hälsosamt för mig är inte nödvändigtvis hälsosamt för dig och tvärtom. Jag vill fokusera än mer på vikten av att jobba med knoppen likväl som kroppen och jag vill minska tröskeln för gemene man att ta steget mot en bättre hälsa. För mig är det viktigt att må bra psykiskt och hur jag jobbar med min egen helhetshälsa kommer jag att skriva mer om där rörelse och egen utveckling går hand i hand. Jag hoppas att det kan inspirera fler att ta tag i "träning" för mer än bara kroppen men att de metoder jag skriver om passar för mig och inte nödvändigtvis för alla.

Vi behöver alla hitta vår egen väg, du behöver hitta ditt sätt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…