Fortsätt till huvudinnehåll

HELGENS HÄRLIGHETER

En lika händelsefattig som härlig helg har gått. Jag har egentligen inte gjort något särskilt, hade ingenting inbokat på förhand men ändå så har jag gjort en hel del när jag tänker och punktar upp. Jag uppskattar planering och struktur med ordning och reda då det hjälper mig att kunna slappna av. Men att också ha helt obokad tid när jag kan vara spontan och göra vad än jag känner för är himla härligt det också.

Dagens bloggrubrik har jag snott från Anna / Trend o träning. Läs hennes inlägg här.

> Barnvakt till lille N som hade feber. Mamman smsade och jag ryckte in så att hon kunde gå på hockey med storebror som de planerat. Det blev en lördagseftermiddag i soffan.
> Böcker. En sak som jag skrivit upp på min lista för 2016 är att jag ska läsa mer fysiska böcker. Jag lyssnar ju massor men tycker att det ger mig mer rent språkligt att läsa. När lille N somnade in i soffan passade jag på att skanna av syrrans böcker och hittade The Golden Year, som var oväntat bra. Den är lättläst med stor text och enkelt språk så jag plöjde en tredjedel av boken på en kort stund och inser att den säger ungefär det jag vill säga. Gör en lista och ta makten över dina tankar och ditt liv! Så läs den helt enkelt.

> Lördagsoxe. Förra veckan blev helt knasig med röd dag mitt i så när fredagen kom missade jag det lite men blev påmind av systeryster som köpt oxe. Jag tog igen det på lördagen och L smällde till med att fixa efterrätt också, jordgubbar.

> Två träningspass under helgen; först löpbandsintervaller på lördagen då det fortfarande var lite väl kallt för att springa ute och sedan ett styrkepass på söndagen. Utöver det har jag promenerat en del vilket jag tycker går fint i kylan, bara en klär sig ordentligt om fötter, händer och kinder. Kroppen blir varm av rörelse så där krävs inte lika mycket.

> "Föräldratid". Först dök mina föräldrar upp på en kopp kaffe och sedan tog L och jag en brunch på stan med hans föräldrar. Mysig söndag.
> Tour de ski - sista två loppen gick av stapeln i helgen och jag satt förstås bänkad lördag och söndag och tittade på både damerna och herrarna. Längdskidor på TV har varit en favorit ända sedan jag var liten.

Nu känner jag mig laddad att ta tag i den här måndagen och en helt ny vecka. Vad har du gjort i helgen?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…