Fortsätt till huvudinnehåll

MOTIVERANDE JOGG MED PULSMÄTNING

Igår var jag otroligt tacksam över den nya pulsklockan. Tänk vad en liten manick kan göra för motivationen va. Jag var trött i huvudet och inte det minsta sugen på att byta om och ge mig ut och träna när jag kom hem från jobbet. Att L låg och tittade på en film gjorde det inte lättare. Det hade varit så enkelt att bara ge vika för latmasken och krypa ner och slöa till totalt.

Men nu gjorde jag inte det, vilket var tur för sedan hände det grejor som gjorde att jag fick jobba igen hela kvällen. Så är det i min bransch att ibland händer det grejor som en inte kan styra över. Hur som helst så bet jag ihop under och överkäken, bytte om direkt när jag kom från kontoret och stack ut på en liten jogg för att kolla hur min puls ligger till i förhållande till cyklingen häromkvällen och promenad och hemmastyrka som jag testat tidigare. Här kommer lite jämförelsedata från joggingen, 4,66 km, 29:49 min, 6,23 min/km, snittpuls 157 och högsta puls 183. Så nu när jag har testat det mesta av de träningsformer jag brukar göra så har alltså joggningen varit den jag haft högst snittpuls på. Nu saknas ett distanspass längdskidor också och ett tungt styrkepass i gymmet, då har jag min bas. Sedan ska jag förstås också testa lite tuffare pass som intervaller både vad gäller cykel och löpning. 


LÄS OCKSÅ: Veckans träning från augusti 2012 (då jag hade betydligt bättre kondis, kolla snittpuls och tempo!!!)

Det här med motivation alltså. Som sagt så är min nya klocka just nu exakt den lilla trigger jag har behövt för att komma ut och röra på mig den här veckan. Jag har varit nyfiken på att se hur pulsen ligger i olika aktiviteter och hur väl den överensstämmer med min känsla, vilket den inte alltid har gjort. Jag upplevde inte cyklingen så särskilt mycket mer ansträngande än en rask promenad men snittpulsen skiljde ju markant.

Appropå motivation så lyssnade jag på senaste poddavsnittet av Styrkebyrån medan jag sprang och det handlade just om motivation och mål. Om du inte redan har lyssnat på det så gör det. Jag kände mig träffad av det där med att jag brukar säga att jag inte tränar för ett specifikt mål (då har jag tänkt på prestation alltså) utan jag tränar för hälsan. Men det är ju faktiskt också ett mål. Sedan hur en mäter det kan vara lite olika, det är inte lika konkret som att ha ett mål om en viss tid på ett visst lopp. Att träna för hälsan innebär för mig att jag tränar för att bli piggare, inte ha ont i kroppen, vara gladare, en bättre sambo/syster/moster/dotter/vän och för att orka mer både i min vardag och i mitt arbete. Så det så.

LÄS OCKSÅ: Om att sätta SMARTA mål

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…