Fortsätt till huvudinnehåll

PÅ LISTAN FÖR 2016: LÄSA MERA!

En sådan där grej som jag skrivit upp på min lista som jag vill göra mer av i år det är att läsa böcker. Jag lyssnar massor, mest på deckare, och sedan läser jag mycket artiklar och sådant på nätet. Däremot har det blivit alldeles för lite fysiska böcker de senaste åren vilket jag nu vill ändra på. Jag läser gärna faktaböcker, biografier och annat som omväxling till de spännande ljudböcker som jag ofta har i mina lurar.

Året började starkt med de här två. Jag och mina systrar har en grej där vi diskuterar vem av oss som egentligen är roligast. Det började med att jag i ett tal för två somrar sedan pratade om att som syskon så har vi olika roller, och att det inte var jag som var den roligaste. Sedan dess pågår en form av kamp, fast jag tror att vi alla innerst inne tycker att det är mellansyster, eller? Som en grej på det temat så köpte jag tre ex av den här lättlästa pocketen och gav till oss i julklapp, så att vi alla har chans att bli en roligare talare, oavsett vem av oss som har mest fallenhet för det.

Den andra boken är faktiskt också en julklapp som jag fått av min kollega Åsa. Den gav mig en hel del bra idéer på grejor som jag egentligen vet men har glömt, förträngt eller bara inte använt på ett tag, men också en del nytt. Helt enkelt bra verktyg att använda både i jobbet och till vardags.

Tänk låsningar och lösningar av Kjell Enhager och Bli en roligare talare av Karin Adelsköld

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…