Fortsätt till huvudinnehåll

VINTERCYKLING NÄR DET ÄR SOM BÄST?

Jag kan knappast anses som någon expert på vintercykling. Förvisso trampar jag tanthoj till kontoret flera dagar i veckan men när det kommer till att träningscykla utomhus är jag verkligen en novis. Idag var jag ute för tredje gången den här vintern, men oj oj oj alltså. Det måste vara precis det här som är de perfekta förhållandena för vintercykling. Några minusgrader, riktigt vinterväglag med packad snö och sist men inte minst strålande sol och blå himmel. Fantastiskt!

Det kändes direkt att jag har en del innötande av rumpan att göra för jag var fortfarande lite öm sedan turen i torsdags men efter någon kilometer tänkte jag inte längre på det utan njöt i fulla drag över att jag lyckades pricka in cyklingen till det härliga vädret. Jag hade planerat att köra runt Brunflo så att jag vek upp där mot centrum och körde förbi kyrkan på vägen tillbaka, och det gjorde jag också. Nästan två timmar friskluft i dagsljus in på kontot, vilket mina damer och herrar inte är något jag är bortskämd med. Det gjorde gott i både kropp och knopp!

I lurarna för dagen, eller egentligen luren eftersom jag bara har den ena i när jag springer eller cyklar, så hann jag med Maratonpodden med Petras möte med fantastiska Kajsa Berg. Ni vet hon som tog VM-silver på 100 kilometer ultralöpning 9 månader efter att hon födde tvillingar. Sedan fick jag också in en stund med Colting, ett avsnitt som handlade om folkhälsa. Jag hann inte lyssna klart men det är definitivt ett ämne som berör mig och jag tycker att det är tråkigt att vi inte på fler sätt jobbar för att främja hälsa för alla. Jag känner mig faktiskt lite träffad och känner att jag borde kunna göra mer jag också i mitt eget yrke. Nu har vi tema "hälsosamma arbetsplatser" i år så det är tänkt att vi ska satsa på det på olika sätt och jag själv fick verkligen en knuff i baken idag. Jag ska lyssna klart på avsnittet så kanske jag får några tips, jag hann liksom bara med att lyssna på själva inledningen.

LÄS OCKSÅ: Vad har jag gjort? - om MTB-skräck, idoler och annat. Det var så det gick till när jag började cykla för snart två år sedan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…