Fortsätt till huvudinnehåll

VINTERLÖPNING NÄR DET ÄR SOM BÄST

Jag tänker att sådana dagar som idag, de måste väl vara de bästa för vinterlöpning. Eller är jag bara hög på endorfiner just nu för att jag har varit ute och sprungit så att jag hade tyckt såhär oavsett väderlek? Tänker jag en stund på saken så lutar jag snarare åt det. Att det är löpningen i sig som kan vara helt underbar och då spelar det liksom inte så stor roll vad det är för väder under förutsättning att en lyckats klä sig rätt.

KLÄDER EFTER VÄDER
Rätt kläder lyckades jag med idag. Det var nånstans runt femton minusgrader när jag gav mig ut och förutom underkläder (trosa plus sport-BH) så hade jag ett tunnare ullunderställ och knähöga kompressionsstrumpor. På benen ett par något tjockare tights och upptill körde jag med dubbla jackor. Eftersom jag tänkte vara ute lite längre än på vardagkvällar så tog jag faktiskt dubbla strumpor också, vilket jag inte testat tidigare. Kompressionisarna är rätt tunna så jag tänkte att det nog skulle fungera med ett par i ull utanpå, vilket det gjorde. Jag var varm om fötterna hela tiden. För huvud och hals har jag en ullbuff som värmer kinder, haka och just halsen eftersom jag tycker att det gör stor skillnad för inandningsluften faktiskt, och sedan tog jag en ganska tjock mössa idag. Till det ett par tumvantar. I stort sett perfekt allt som allt eftersom planen var att ta något längre än min vanliga runda som är ca 5 kilometer så skulle det ju bli lågt tempo och frysa gillar jag inte alls. Lite pytte kall blev jag om rumpa och lår och tanken slog mig att de här täckshortsen som craft säljer i år kanske inte vore en så dum idé ändå.

FLER ÄN JAG SOM NJÖT
Det var som sagt runt femton minusgrader, betydligt varmare än det varit de senaste dagarna. Solen sken och det var såhär krispigt vackert. Jag har fått en plötslig "allergi" mot att springa där det är biltrafik, kanske mest för att det är så besvärligt att lyssna på podd då, så jag letar mig mest till gångvägar ut ur stan snabbast möjligt. Nästan överallt var det promenadare som verkade tycka att det var lika härligt ute idag som jag tyckte för var och varannan stod och fotade, ung som gammal. Jag lyckades dock ta några bilder där det inte syns en kotte. Jag tog klocka idag då jag inte riktigt visste hur lång den tänkta turen skulle bli. Väl hemma stannade den på ganska exakt 9 kilometer. Jag varvade fem minuter jogg med en minuts promenad hela rundan så den landade på drygt en timme totalt. En bra lördagstur helt enkelt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…