Fortsätt till huvudinnehåll

CYKELLYCKA NU IGEN

Jag har en ambition om att cykla en gång varje vecka, helst på helgen för att vara ute och lapa friskluft så mycket som möjligt. Nu blir det som bekant inte alltid som en har tänkt sig, så när jag idag satte mig på sadeln så var det två veckor sedan sist.

Att jag skulle cykla idag var ganska givet. Redan igår kväll då vi var på bio och sedan gick ut och käkade så vandrade mina tankar iväg lite eftersom jag verkligen längtade till passet idag. Men så i morse blev det lite som det ofta blir för mig. Jag börjar stöka med en massa annat och det drar ut på tiden. Typ vika tvätt, vattna blommor, hänga tvätt och torka av bänkarna i köket. Det är absolut sådant som behöver göras men kanske inte nödvändigtvis just där och då. Läste du Elnas inlägg tidigare i veckan om allt det där runt omkring och att drälla? Stor igenkänningsfaktor för min del där alltså.

Nåväl, jag kom ut på cykeln tillslut, efter att ha brottats med att komma i alla kläder. Som vanligt var jag nästan svettig efter den proceduren. När jag väl krånglat mig i cykelskorna och lyckats dra igen överdragen inser jag att jag glömt vintersulorna och får börja om. Det är lite knepigt för en med höga fotvalv att komma ner i vissa skor och särskilt nu när skohornet gått sönder. Men med mycket vilja så gick det. Vädret såg på morgonkvisten ganska ostadigt ut med en temperatur runt nollan och snö i luften. Ibland är det bra att drälla omkring för när jag var klar med alla bestyr så hade molnen skingrats och istället sken solen från en nästan klarblå himmel. Jag drog vändan runt Brunflo kyrka med några bonussvängar på vägen dit vilket gjorde att jag tillslut kunde ticka in 2 timmar cykel på träningskontot idag.

Efteråt skrev jag på instagram (@saraeborg heter jag där) att det pirrar i kroppen just nu bara av att jag börjat tänka på några möjliga, spännande mål till sommaren. Det var väldigt länge sedan jag kände det här suget som jag gör nu och jag inser att jag tydligen mår rätt så bra av att ha målsättningar för min träning. Det jag tänker på nu är främst Ultravasan 45 som skulle vara så kul att få springa. Jag har inte vågat fastställa det riktigt än eftersom jag inte är helt återhämtad min vänstervad och hälsena ännu, men jag tror och hoppas att det ska vara möjligt. Planen är att springa två gånger i veckan och komplettera konditionsträningen med längdskidor så länge snön finns kvar och cykel på det. Två pass kan låta lite men faktum är att jag inför min första mara i snitt hade tränat 2,4 gånger/vecka i 5 månader. Så jag vet att det går. Bara det här att kunna kalla mig "långdistansare" igen gör massor för mitt psyke. Mycket mer än jag trodde faktiskt. Att jag är bra på uthållighet och mindre bra på fart och explosivitet är ingen hemlighet, men då jag de senaste åren inte sysslat med långdistans så har jag tappat bort min identitet lite inser jag. Jag mår bra i knoppen nu av att ha hittat tillbaka till den. Att cykla i två timmar är inte långpass för en cyklist. Men för en löpare som alternativtränar kan det definitivt räknas som långpass och är det något jag behöver göra inför Ultravasan så är det att samla distans, vilket jag har påbörjat nu.

När jag kom in efter cyklingen skannade jag som vanligt av mina sociala kanaler och möttes av den glada nyheten att Glenn och Gustaf fått en lillebror. Min kusin Maria och hennes Emil har blivit föräldrar till en Gordon. Grattis i massor!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…