Fortsätt till huvudinnehåll

DET HANDLAR OM PRIORITERINGAR

Jag vet det. Du vet det. Att få till det här med träning och mycket annat i livet handlar i mångt och mycket om att prioritera. En får inte tid utan en får ta sig tid. Sedan att det ibland kan vara satans svårt rent ut sagt, det är en annan femma. När det är körigt i mitt liv, som det är för det mesta för att jag trivs bra med det, så blir det lätt att jag prioriterar ner träningen på gott och ont. Ibland är det välbehövligt men många gånger är det rent av idiotiskt.

Den här veckan har jag ett lite tightare schema än vanligt med två tjänsteresor och dessutom en del "privata uppbokningar" som exempelvis frisörbesöket i måndags kväll. Därför har jag tränat på lunchen i två dagar, vilket jag är otroligt nöjd över. Det blir förvisso ganska korta pass men samtidigt har jag en annan energi att faktiskt hålla lite högre intensistet än jag ibland har på kvällen, då jag har jobbat 10-12 timmar och kan vara ganska matt framförallt i huvudet.

När det gäller lunchträning så märker jag själv att det är att packa väskan och faktiskt få med grejorna (rätt grejor) som är det största problemet. Att väl gå iväg och göra träningen, det är ju bara kul. Att träna är roligt. Att packa en väska är inte kul. Har jag inte gjort det kvällen innan blir det inte av, jag erkänner det. På morgonen går det tokbort för mig att hålla på med sådant. Men den här veckan som sagt har jag följt min plan, vilket jag är jättenöjd med. I måndags körde jag styrketräning och igår löpbandsintervaller, vilket var ett tag sedan. Det var gött att få upp pulsen lite även om jag fortfarande inte håller så högt tempo utan mer försöker springa med en bra löpteknik och få med mig vänsterfoten som inte är helt hundra i rörelsemönstret vid fotisättningen. Jag är glad bara över det faktum att jag kan springa och 30-sekundersintervaller på bandet är lite av en favorit.

Lunchtränar du och vad är i så fall favoriten?

På väg till gymmet i strålande sol och blå himmel. Vackert!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…