Fortsätt till huvudinnehåll

FINFIN DAG I SKIDSPÅRET

Med tejpade fötter, i ett försök att skydda hälarna som bara delvis återhämtat sig från den klassiska skidåkningen förra helgen, begav jag mig upp till Spikbodarna. Med mig hade jag både min klassiska och min skejtutrustning. Planen var att köra klassiskt så länge hälarna tillät och sedan gå över till skejt tills jag fått ihop 15 kilometer.

Jag gav mig ut på spåret som är skyltat som 2,5 kilometer fast i verkligheten snarare mäter 2,2. Ni vet det som jag åkte med Nilas för några veckor sedan. Det är i princip helt platt vilket jag tänkte skulle påfresta hälarna lite mindre än femman som har lite mer motlut framförallt i början. Att jag sedan på många sätt kan vara rätt lat av mig kan också ha påverkat spårvalet. Visst kände jag av skavet men aldrig såsom förra helgen så jag rev av fyra varv och hade förmodligen kunnat fortsätta. Men då gick jag istället och bytte till torra vantar, andra pjäxor och skidor. Sedan ut och harvade på i ytterligare 3 varv. Det känns verkligen som att flyga fram i skejt i jämförelse. Jag har stor utvecklingspotential i min klassiska åkning om en säger så.

Vädret visade sig från sin bästa sida. Runt nollgradigt och sol vilket lockat många åkare till spåret och utanför där det tändes brasor och fikades både här och där. I lurarna hade jag för dagen Colting och avsnittet med Björn Andersson. Wow säger jag bara! Vilken kapacitet den killen verkar ha haft alltså. Lite irriterande dock med människor som helt uppenbart är grymma men som förminskar sig själva precis hela tiden. Ödmjukhet är bra men när det slår över blir det jobbigt. Det här var precis på gränsen. Sedan lyssnade jag även på Ann-Sofi Forsmarks nya podd, Health for wealth. Det känns helt rätt då vi på jobbet i år ska jobba med temat Hälsosamma arbetsplatser och jag behöver inspiration och verktyg för detta. Summa summarum, en riktig myslördag helt enkelt och en finfin dag för min del i spåret.

LÄS OCKSÅ: "Fluur-väär" (om när jag drog på mig skavsåren förra helgen)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…