Fortsätt till huvudinnehåll

LIVET BAKOM BLOGGEN

Ni som har hängt med här ett tag vet att jag älskar listor av alla de slag! Jag skriver listor över saker som ska göras, över önskedrömmar och diverse listor här på bloggen. Idag nappade jag på Annas uppmaning från tidigare i veckan om att lista livet bakom bloggen. Här kommer den!

1.VEM ÄR DU I TRE ORD?
Positiv. Driven. Lösningsfokuserad.

2. HUR GAMMAL ÄR DU?
35 år om nån dag sisådär

3. VAD JOBBAR DU MED?
Jag jobbar som kommunikationssamordnare inom en buss- och resekoncern.

På mitt kontor hemma i Östersund

4. VAR BOR DU?
Östersund

5. VAD HAR DU GJORT IDAG?
Klivit upp ur sängen, åkt bil till kontoret (jajemän, brukar annars cykla) och druckit mitt morgonkaffe

6. SOMMAR, HÖST, VINTER ELLER VÅR, VILKEN FÖREDRAR DU? VARFÖR?
Jag älskar alla årstider just när de kommer. Efter ett tag ledsnar jag och längtar till nästa!

Vinter är fint men för att cykla i kyla krävs det mycket kläder för en fryslort!

7. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?
Ja, det kan jag nog säga. Jag är lite av en beroende-person som kan fastna för vad som helt under perioder. Leverpastej, löpning, pizza eller en dålig TV-serie. Just därför tittar jag sällan på TV, det är liksom onödigt att lägga tid på något en egentligen inte ens gillar...

8. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?
1. Jag har jobbat på Spa-salong i flera år (är utbildad massör)

2. Bland det bästa jag visste när jag var liten var att sitta på en stubbe i skogen och titta ut över byn

3. För 13 år sedan bodde jag i ett hus på landet med sambo, hästar och hundar (idag bor jag i en liten lägenhet på 44 kvadrat...)

9. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUST NU?
Det låter kanske lite fånigt men jag trivs väldigt bra exakt där jag sitter just nu. Jag var på tjänsteresa igår och har längtat lite efter mitt kontor och en del spännande grejor som jag jobbar med nu. MEN jag förstår att frågan inte var riktigt menad så. Jag skulle också kunna tänka mig att vara någonstans där det är varmt och där det finns fina, flowiga stigar att cykla på.

Sista cykelpasset utomhus i höstas, samma dag som vi drog till Turkiet 

10. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?
Bästa humöret! Att tänka på att sportlovet i Sälen kommer allt närmare, att lillasyster lillstrumpa kommer hem snart och att få fira systerysters trettioårsdag - det blir ju grejor det!

11. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?

Lakritschoklad eller vit choklad, hårfint.

12. ÄR DU MORGON ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?
Mera morgonmänniska, även om jag inte precis studsar upp.

Tokgillar mina lugna morgnar med en tassepopp (kaffekopp) och chiapudding med lakritssmak

13. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?
Ja, jag är opererad i ländryggen två gånger och sydd med 32 stygn varje gång. Eller ja, jag hade agraffer första gången och stygn andra gången. Agraffer är som häftklammer om du undrar. Sedan har jag blivit tejpad när jag slog upp hakan som liten och sydd i ögonbrynet får några år sedan då jag snubblade på mina egna fötter när jag var ute och joggade...

14. VAD ÄR DET ABSOLUT VÄRSTA DU VET?
Det här borde vara en enkel fråga men jag kanske är på för bra humör just nu för det poppar inte upp något sådär solklart?! Alltså visst, krig, katastrofer och svält, men det var inte som att det bara landade EN sak bara.

15. VAD HETER DU I ANDRA NAMN?

Elisabeth efter min farmor.

16. NÄMN 3 SAKER DU ÄR MINDRE BRA PÅ?
1. Städa. Jag är bra på att plocka och hålla ordning, möjligen dammsuga. Men där går gränsen. Skura, dammtorka och putsa fönster - nä, det är inte alls min grej.

2. Träning som kräver bra flås, typ att springa eller cykla uppför en backe.

3. Säga till människor jag tycker om att jag gör just det.

17. NÄMN TRE SAKER DU ÄR BRA PÅ?
1. Hitta på schysst, god mat som går snabbt att laga

2. Ha tålamod med olika beteenden eller knasiga företeelser

3. Träning som innebär att en håller på långt och länge
________________

Och precis som Anna skrev så är jag också väldigt nyfiken. Du som läser får gärna kopiera listan och köra den på din blogg. Lämna en kommentar här vettja så att jag kan ta del av ditt liv bakom bloggen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…