Fortsätt till huvudinnehåll

LJUSET HÖRRNI, LJUSET!

Förra veckan var jag på vift så då tänkte jag inte på det, men så i morse när jag steg utanför dörren strax före sju så var det ljust. Helst sanslöst ljust. Jag kan inte med ord beskriva känslan som spred sig i min kropp av att dagsljuset är tillbaka på riktigt, det nästan bubblade.

I morgon är det ny månad, mars, och vårvintern kommer att göra entré på allvar. Jag ser fram emot härliga helger med pulkaåkning, korvgrillning, längdskidor och cykling i vårsolen under både mars och april. Ungefär så som jag fick en försmak av i helgen som gick. Dessutom går vi mot sportlovsvecka. På lördag packar vi in oss i bilarna och styr mot Sälen. Som jag längtar!

Igår satte jag mig ner i fem minuter och öppnade skrivboken där jag vid årsskiftet präntade ner min önskelista för året. Tidigare har jag bara tittat på den en gång per år men nu tänker jag att jag behöver påminna mig själv oftare. Det är rätt häftigt ändå för jag kunde redan checka av några punkter. Det blir lätt så att så snart en fått på pränt vad en verkligen vill så blir det så nästan av sig själv. Det svåra är att veta eller våga uttala sitt mål. Att sedan göra kan faktiskt vissa gånger vara enklare. Jag skrev förresten också ner några punkter på en blank sida igår, som jag känner att jag behöver öva på i mars för att förhoppningsvis etablera en vana. En sådan sak var att tänka positiva tankar direkt när jag vaknar. I vinter har jag varit tröttare än vanligt på morgnarna, eller i varje fall upplevt det så, men jag inser att det kanske varit min inställning som inte varit på topp. Jag började med det här i förra veckan och nu ska jag fortsätta att öva på detta. Jag tycker redan att jag känner skillnad på mitt humör faktiskt.

LÄS OCKSÅ: En chans att börja om


Fantastisk vårvinter förra året. Här var jag ute på ett härligt löppass till Paradisvägen hemma i Brånan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…