Fortsätt till huvudinnehåll

NÅGON FORM AV NYSTART

Jag skrev igår att nu var det dags att komma igång med lite mer träning än den här "allt-är-bättre-än-inget-grejen" som jag har hållit på med väldigt länge nu. Det är inget fel med den så, men jag har tröttnat. Jag behöver en förändring och jag vill ha en förändring. Jag vill träna mer mängd igen.

Jag önskar så att min kropp var hel och att jag kunde säga att jag skulle börja med maraton igen, för ja, det suget är tillbaka. Nu kanske det är så att jag inte kan göra det mer, vi får se, men bara det faktum att jag vill igen är jag så glad för. De senaste veckorna har jag sprungit två gånger i veckan och helt skippat gåggingen. Visserligen har jag kört några intervallpass på löpband och då bryter en ju också av löpningen med pauser men faktum är att min vad haft svårt att hinna återhämta sig. Det högre tempot sliter lite för mycket just nu.

SÅ BRA KVÄLL
Det hände en massa bra saker ikväll som jag fick energi av. Jag blev kvar på jobbet halvsent men gick därifrån med ett leende på läpparna. Sedan fick jag ett intressant samtal som också handlade om jobb fast på ett annat sätt. Det slutade med att jag lade på, smickrad, glad och med ett ännu större leende på läpparna. Som gjort för en riktigt bra träningskväll på hotellgymmet alltså!

Sedan skickade Ida meddelanden om att vi måste komma igång nu och träna till något kul lopp. Skam den som ger sig tänkte jag nu bara måste jag komma igång här. Nu 90 minuter senare känns det så himla bra! Tio minuter gång på löpbandet följt av 14 x 4 minuter snigeljogg varvat med 1 minut gång och sedan avslut med 10 minuter gång. Det gav alltså totalt 48 minuter löpning, långsam förvisso men med full kontroll i löpsteget. Stabil och stark höft och aktivering i rumpan. Tack för speglar ibland säger jag bara, riktigt bra för att checka av tekniken någon gång ibland.

KÄNNER MIG PÅGÅNG
Nu är jag nöjd och glad. Håll tummarna nu för att vänstervaden uppskattar snigel mer än lunchintervallerna jag kört senaste tiden så att jag kan fortsätta trappa upp lite försiktigt med löptid på mina två pass i veckan. Det vore så galet kul om jag kunde hålla för ett långpass och ett valfritt pass, typ mysjogg, backe eller intervaller lite beroende på humör.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…