Fortsätt till huvudinnehåll

SÅRIG OCH SUGEN

Så var det måndag morgon igen och här sitter jag och känner mig så sårig. Efter tre dagar med bra träning är kroppen sliten på sina ställen och jag är sådär härligt mör. Jag gillar ju träningsvärk. Jag gillar att känna att kroppen har använts på ett bra sätt.

Det började i fredags. Jag hade med mig träningskläder till jobbet för att pipa iväg på lunchen men det passade inte riktigt. Jag fick istället svänga in på gymmet på väg hem. Inget ont som inte har något gott med sig för då kunde jag utan stress köra både löpbandsintervaller och tung benstyrka. Där och då fortplantade sig sårigheten i rumpmusklerna och baksidan av låren. Jag körde enbenspressar i maskin och det tog verkligen sådär härligt bra. 

Sedan blev det lördag och min födelsedag. Som ni redan vet åkte jag skidor, massor av skidor. Jag älskar det faktum att trots att jag knappt stått på skidorna den här vintern förutom när jag åkt med barnen så är jag ändå i så pass bra grundform att jag kan riva av närmare två mil utan några bekymmer. Ömheten i bakpartiet kändes dock av ordentligt så jag varvade skejt med stakning och även diagonalåkning faktiskt, på mina skejtskidor. Det fungerade oväntat bra och jag blev kalassugen, och då menar jag akut riktigt toksugen, på att köpa klassiska skidor.

När söndagen och alla hjärtans dag sedan stod för dörren
så ville jag cykla. Efter två veckor utan att sitta på sadeln så fanns ingen tvekan, jag skulle ut bara. Även om temperaturen var lite lägre än jag annars cyklat i så ville jag testa. Det blev drygt 90 minuter och nu när det är måndag så får jag summera en riktigt bra helg på alla sätt och vis. Men rumpa, lår och höftböjen är sopslut, verkligen en sårig känsla.

En rätt så typisk vecka! Bilden är inte dagsfärsk utan staplarna ni ser är från vänster sett söndag till lördag. Jag rör mig mest på helgerna medan veckodagarna är relativt stilla, särskilt onsdagen då jag var på resa.

Kommentarer

Hanna sa…
Vilken härlig träningshelg!
SARA BORG sa…
Eller hur, Hanna?! Nästan bästa tänkbara faktiskt :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…