Fortsätt till huvudinnehåll

VAD-LISTAN

Är vi redo för en ny lista? Jag snubblade över VAD-LISTAN hos Elna här på morgonkvisten och bara "måste" köra den!

Vad stressar dig?
När jag tror att jag har läget under kontroll men det visar sig att andra inte följer min plan... Till exempel om vi ska vara någonstans vid en viss tid och jag är klar men den jag ska åka med är långt ifrån redo. Det gäller både i jobbet och privat.

Vad ska du göra ikväll? Jag ska köra bil. Långt. Först jobb och sedan bilkörning. Och lyssna på ljudbok också förstås, det hör till.

Vad är svårt? Ja det är mycket som är svårt. Att cykla på ojämnt underlag till exempel, som i snön söndags. Jag hatar verkligen när det blir sådär mjukt att framhjulet börjar orma. Då skriker en röst i mitt huvud att jag måste stanna fastän jag rent intellektuellt vet att det bästa är att bara trampa sig igenom det.

Vad är lätt? Äta gott. Dricka kaffe. Slösurfa bort en massa tid.

Vad blir det för middag idag? Jag tror att det blir hamburgare längst vägen. Jag ska som sagt köra bil i kväll.

Vad vill du göra mer? Oj, ja det är förstås massor. Exempelvis skulle jag vilja träna mera ordentligt. Just nu blir det ofta att jag får säga till mig själv att "allt är bättre än inget" och så gör jag 15-30 minuter. Men jag önskar att jag hade haft lust och ork till mer struktur.

Vad går du igång på? Det beror på vad som menas med att gå igång. Men varvar upp kan jag gör av lite vad som, då blir jag som en terrier, hugger på allt!

Vad gråter du av? Det är lite olika beroende på när i månaden det är... Nä, men jag är rätt blödig så jag bölar ofta till filmer, nästan alltid faktiskt.

Vad gjorde dig arg senast? Förra veckan sneade jag ur totalt på en fjantgrej egentligen. Den passar lite in under första punkten om stress. Jag hade en middagsplan för hela veckan och vi hade storhandlat. När vi är framme vid tisdag så vill L plötsligt ändra den och så måste det inhandlas en massa andra saker. Jag hade varken tid eller lust att lägga energi på det för jag gillar egentligen inte matlagning. Det ska gå fort och det ska vara gott, det är min matfilosofi.

Vad åt du senast? Jag åt just ett ägg och en chiapidding med jordgubbar.

Vad är fånigt? Att jag snear ur på sådana där småsaker som jag just skrev om. Totalt onödigt.

Vad är gott? Chiapudding. Pizza. Kaffe.

Kommentarer

Maria sa…
Inte ett dugg fånigt tycker jag. Har man en plan man är överrens om så följer man den helt enkelt. Behöver man ändra en plan så är det väl en sak men att ändra bara för att lusten faller in är verkligen onödigt. Och bidrar till onödigt stress. Så nej inte fånigt alls faktiskt 😀
SARA BORG sa…
Jag håller med dig OM det hade varit en plan som är en överenskommelse. I det här fallet är det planer som JAG gjort och inte kommunicerat, därav att det är superdumt att bli arg på folk som inte har en aning om hur jag har tänkt :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…