Fortsätt till huvudinnehåll

BACK HOME OCH SÅ GLAD

Fi faan alltså vilket fint sportlov vi fått! Jag känner mig så privilegierad som har min familj som jag har och att vi har möjlighet att kunna åka i väg såhär. Tillsammans med systrar, systers karl och barn och min egen sambo så har vi varit sju personer som kamperat ihop under veckan. Det har varit sura miner många gånger både på barn och vuxna men det har också varit många skratt, mycket bus och goa kramar. Och en del skärmtid då var och en tog det lugnt i ett eget hörn av soffan.

Vädret har inte varit helt på vår sida som jag varit inne på tidigare men för min del har det inte spelat så stor roll. Det har nog snarare varit familjens alpinister som saknat den. Jag har njutit av fina dagar i skidspåret med en temperatur strax under nollan vilket har varit snudd på perfekt. Jag har övat på min diagonalåkning och fått många mil i kroppen. Det har varit skoj nästan varje stavtag från söndag till fredag, då jag faktiskt stått på skidor varenda dag om än i varierande mängd. 

Förutom några timmars sportande varje dag så har vi ätit massor av gott också. Egen matlagning i stugan har varvats med smaskigt ute. Gustav tillsammans med Lammet och grisen är Sälen-favoriter som jag förstås inte ville missa den här gången heller. 

Igår tog jag och Lars med oss barnen till Experiums bad efter att vi åkt en vända skidor på morgonen. För en gång skull funkade mina linser bra och jag hade nog nästan lika roligt som de små. Vi åkte kanor, var i vågbassängen och plaskade på för fullt. I morse var det vemodigt att packa ihop, städa och sedan styra hemåt medan de andra skulle vara kvar för att fånga de sista timmarna i backen. Så tacksam för den här veckan som varit. Och så skönt att det bara är lördag så att jag får en söndag för att ladda om inför måndag, ny vecka och nya utmaningar. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tvära kast från helg till vardag, från land till stad

Idag är det tisdag fast måndag liksom. Är du också snurrig efter långhelgen? Jag känner mig inte alls med. Att jag så sent som igår morse skrotade runt i underställ för att sedan sitta ute i skalplagg och grilla lunch över öppen eld känns helt avlägset när jag idag "snajsar" runt i kavaj. Jag körde ner till Stockholm igår kväll och kom fram till lägenheten på Telefonplan lagom till midnatt, för att jobba här den här veckan. En vända till Finland ska också hinnas med innan det blir helg och det är dags för den där halvmaran du vet. Min syster frågade i helgen om det verkligen var så smart att springa den när jag är så, med mina mått mätt, otränad. Det är det kanske inte men vad sjutton, har jag betalat för´t så nog ska jag se till att få valuta för pengarna tänker jag.
Sedan har vi det här med aprilvädret. Jag tycker att efter påsk så är det officiellt vår, så ungefär så tänkte jag när jag packade resväskan och drog söderut. Det gick fel redan när jag närmade mig Uppsala i n…

Kickar igång cykelsäsongen 2017

Dåligt flås och trött i baksida lår, det skulle kunna vara en bra sammanfattning av gårdagens cykling. Härligt och förfärligt, en helt annan. Härligt som i att solen sken och vinden var i det närmsta stilla, men också den typiskt våriga doften på sina ställen. Det som göms i snö och det där du vet. Det luktar som en blandning av lera och hundbajs både här och där. Jag överdriver förstås när jag använder ordet förfärligt, men det rimmade på härligt så det kom liksom ut lite av sig självt.

Nu lät jag kanske lite negativ i min beskrivning av träningen men på det stora hela så var det faktiskt ett grymt gött pass! Det känns bra att ha kommit igång med cyklingen, om denna enda gång i cykelkläder verkligen räknas som att vara igång, men ändå. Det märktes tydligt att jag är ovan. Jag var fortfarande rätt öm i sittbenen efter cykelpendlingen på måndagen, alltså sex dagar senare, men det var mest i början som jag tänkte på det. Jag tog det lugnt, har fortfarande lite sviter i luftrören även om…

Freaking friyeey!

Ofta rusar mina veckor på och jag hinner knappt förstå att det är fredag förrän jag är mitt inne i den. Fredagsfeeling vaddå liksom? Eftersom jag sällan hängt med på att det blivit fredag så har jag definitivt sällan fått några fredagskänslor. Därför har jag bestämt mig för att jag just idag, när jag faktiskt råkar ha väldigt bra koll på vilken dag det är, ska passa på att fira fredag hela dagen. Alltså jag ska såklart jobba, men jag tänker försöka mig på att vara mer medveten liksom. Ähhh, nu blev det flummigt känner jag och svårförklarat, men va sjutton. Det är inte alltid så lätt att hitta orden.

5 saker som jag ska göra idag!Jobba! Har bland annat två möten som jag ser fram emot. Träna! Borde cykla men det ser kallt ut. Kanske springer en vända i stället. Det är inte så noga för mig exakt vad det blir, bara att det blir någon form av motion. Äta gott! Har pizzarester i lunchlådan och i kväll lutar det åt bland annat rödbetor och chevre.Försöka vänja mig vid åsynen av mina neonoran…